Feketeerdő-torta 6. -fehércsokis
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
florcimorci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
15g cukor58 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3 kcal
-
7g vaj48 kcal
A töltelékhez
-
42g habtejszín122 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
45 kcal
-
6 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
10g meggylekvár28 kcal
-
4g likőr14 kcal
-
17g meggybefőtt12 kcal
A csokilapocskákhoz
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
45 kcal
Összesen
547
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
180g cukor697 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
34 kcal
-
80g vaj574 kcal
A töltelékhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
120g meggylekvár334 kcal
-
50g likőr164 kcal
-
200g meggybefőtt144 kcal
A csokilapocskákhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
Összesen
6538
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
9.2g cukor36 kcal
-
11.3g tojás14 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
A töltelékhez
-
25.6g habtejszín75 kcal
-
5.1g étcsokoládé28 kcal
-
5.1g fehér csokoládé28 kcal
-
4 kcal
-
0.8g habfixáló3 kcal
-
6.1g meggylekvár17 kcal
-
2.6g likőr8 kcal
-
10.2g meggybefőtt7 kcal
A csokilapocskákhoz
-
5.1g étcsokoládé28 kcal
-
5.1g fehér csokoládé28 kcal
Összesen
335
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
547
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 376 g
-
Telített zsírsav 225 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1534 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4796.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1206 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 490 mg
-
Foszfor 1990 mg
-
Nátrium 932 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 722.6 g
-
Cukor 507 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 560.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 761 mg
-
Retinol - A vitamin: 2320 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 493 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1069 micro
Összesen
6538
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
335
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
18 dkg cukor
-
4 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
1 kk sütőpor
-
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez
-
5 dl habtejszín
-
10 dkg étcsokoládé
-
10 dkg fehér csokoládé
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 csomag habfixáló
-
6 ek meggylekvár
A csokilapocskákhoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A csokilapocskák készítése:
- Felolvasztjuk gőz fölött a a két tábla csokit külön edényekben, és egy fóliával körbetekert lapos tepsi aljára csíkokat csorgatunk belőle egymás mellé (vigyázva, hogy ne csorogjon le sehol), majd egy fogpiszkálóval márványos mintát huzigálunk bele.
- Félretesszük, és hagyjuk megdermedni (érdemes félúton - amíg nem keményedik meg a csoki teljesen - bejelölni, hogy hol akarjuk majd széttördelni, erre a legalkalmasabb eszköz a pizzavágó, de egy vékony kés is jó lehet).
- A krém készítése:
- A tejszínt két külön edényben felforraljuk 1-1 cs vaníliás cukorral, és ha felforrt, az egyikbe a fehér, a másikba az étcsokit tördeljük bele, és kevergetve felolvasztjuk, amíg teljesen csomómentes forrócsokikat nem kapunk.
- A fehércsokisnál különösen oda kell figyelni, mert könnyen leéghet.
- A csokis tejszíneket hagyjuk kihűlni teljesen, majd rakjuk a hűtőszekrénybe jól lezárt edényben legalább 6 órára (de az egész éjszaka is nagyon jó), mert a tejszínhabot úgy lehet a legjobban felverni, ha jó hideg.
- A tészta készítése:
- A vajat olvasszuk fel, sütőpapírral béleljük ki egy kis kapcsos tortaforma alját és oldalát, és kapcsoljuk be a sütőt. A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá, óvatosan keverjük hozzá a sárgákat, majd felváltva adjuk hozzá az átszitált sütőporos-kakaós lisztet és az olvasztott vajat. Kézi habverővel keverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. 30-40 percig vagy tűpróbáig süssük.
- Összeállítás:
- Ha a tészta kihűlt, vágjuk fel három lapra, és verjük fel a tejszíneket a habfixálóval keményre.
- A lekvárt a likőrrel keverjük össze, és kenjük meg az alsó és a középső lapot.
- Az alsó lapot tegyük tálcára, és kenjük meg az étcsokis tejszínhab kétharmadával, és szórjunk rá pár szem meggyet.
- A középső lappal és a fehércsokis tejszínhabbal ezt ismételjük meg.
- A torta tetejét és oldalát kenjük meg a maradék étcsokis habbal, a fehércsokis habból pedig tegyünk rá habrózsákat.
- Az oldalát díszítsük a csokilapocskákkal.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 26691
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
florcimorci
3 recept
Ezt a tortát a Lúdláb torta "krémjéből" és a gyümölcstorta tésztájából kombináltam össze, meg a TV Paprika műsoraiból is loptam néhány ötletet. A végeredmény azt hiszem elég jó lett. Nagyon sok bókot zsebeltem már be érte. :)