r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta 6. -fehércsokis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
florcimorci
Feketeerdő-torta 6. -fehércsokis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokilapocskákhoz

Összesen 547 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokilapocskákhoz

Összesen 6538 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokilapocskákhoz

Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 547 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    376 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4796.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1206 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.6 g
  • Cukor
    507 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2320 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 6538 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokilapocskákhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A csokilapocskák készítése:
  2. Felolvasztjuk gőz fölött a a két tábla csokit külön edényekben, és egy fóliával körbetekert lapos tepsi aljára csíkokat csorgatunk belőle egymás mellé (vigyázva, hogy ne csorogjon le sehol), majd egy fogpiszkálóval márványos mintát huzigálunk bele.
  3. Félretesszük, és hagyjuk megdermedni (érdemes félúton - amíg nem keményedik meg a csoki teljesen - bejelölni, hogy hol akarjuk majd széttördelni, erre a legalkalmasabb eszköz a pizzavágó, de egy vékony kés is jó lehet).
  4. A krém készítése:
  5. A tejszínt két külön edényben felforraljuk 1-1 cs vaníliás cukorral, és ha felforrt, az egyikbe a fehér, a másikba az étcsokit tördeljük bele, és kevergetve felolvasztjuk, amíg teljesen csomómentes forrócsokikat nem kapunk.
  6. A fehércsokisnál különösen oda kell figyelni, mert könnyen leéghet.
  7. A csokis tejszíneket hagyjuk kihűlni teljesen, majd rakjuk a hűtőszekrénybe jól lezárt edényben legalább 6 órára (de az egész éjszaka is nagyon jó), mert a tejszínhabot úgy lehet a legjobban felverni, ha jó hideg.
  8. A tészta készítése:
  9. A vajat olvasszuk fel, sütőpapírral béleljük ki egy kis kapcsos tortaforma alját és oldalát, és kapcsoljuk be a sütőt. A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá, óvatosan keverjük hozzá a sárgákat, majd felváltva adjuk hozzá az átszitált sütőporos-kakaós lisztet és az olvasztott vajat. Kézi habverővel keverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. 30-40 percig vagy tűpróbáig süssük.
  10. Összeállítás:
  11. Ha a tészta kihűlt, vágjuk fel három lapra, és verjük fel a tejszíneket a habfixálóval keményre.
  12. A lekvárt a likőrrel keverjük össze, és kenjük meg az alsó és a középső lapot.
  13. Az alsó lapot tegyük tálcára, és kenjük meg az étcsokis tejszínhab kétharmadával, és szórjunk rá pár szem meggyet.
  14. A középső lappal és a fehércsokis tejszínhabbal ezt ismételjük meg.
  15. A torta tetejét és oldalát kenjük meg a maradék étcsokis habbal, a fehércsokis habból pedig tegyünk rá habrózsákat.
  16. Az oldalát díszítsük a csokilapocskákkal.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26699
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
florcimorci 3 recept

Ezt a tortát a Lúdláb torta "krémjéből" és a gyümölcstorta tésztájából kombináltam össze, meg a TV Paprika műsoraiból is loptam néhány ötletet. A végeredmény azt hiszem elég jó lett. Nagyon sok bókot zsebeltem már be érte. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokilapocskákhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...