r
Nosalty Logó

Fekete macaronok

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Picipiros
Fekete macaronok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1338 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 334 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    1752 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1338 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a sóval félkeményre verjük, majd közepes fokozaton, két részletben, 2 perc különbséggel először a kristálycukor egyik felét, majd a másikat is hozzáadjuk.
  2. Alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a vaníliaaromát és az ételfestéket, majd addig verjük, míg a hab a habverőről csak ütögetésre esik le, de magától nem.
  3. Egy edényben átszitáljuk a mandulalisztet és a porcukrot, összekeverjük, majd spatulával finoman először csak a száraz keverék negyedét, majd a többi részét is hozzáadjuk.
  4. Addig kell spatulával forgatni a masszát, amíg szép sűrű nem lesz. Onnan tudjuk hogy megfelelő az állaga, ha a spatula fejét megmerítjük benne, le tudunk írni egy 8-as alakot a sűrű lecsorgó masszával.
  5. A masszát kerek vagy levágott végű habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire vagy macaron sütőlapra, dió méretű halmokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól. Jól leütögetjük a tepsi alját a pulthoz, majd 40 percig hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni. Akkor lesz sütésre kész, ha a halmocskák tetejét megsimítva az ujjbegyünk száraz marad. Figyelem! Ha ezeket a lépéseket kihagyod, laposak és hólyagosak lesznek!
  6. Előmelegített sütőben, 150 C-on 17 percig sütjük, majd rácson hagyjuk lehűlni. A macaronokat krémmel megtöltjük (itt pl. málnakrémmel) és tetejüket ételcsillámmal befújjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 359
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fekete macaronok
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...