Feketeberkenye-sűrítmény
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
A püréhez
-
44g fekete berkenye10 kcal
-
33g víz0 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
A püréhez
-
400g fekete berkenye92 kcal
-
300g víz0 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
A püréhez
-
39.9g fekete berkenye9 kcal
-
29.9g víz0 kcal
-
29.9g cukor116 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315.2 g
-
Cukor 299 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 667.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1740 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 547 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 60.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
A püréhez
-
400 g fekete berkenye
-
3 dl víz
-
300 g cukor
-
1 tk narancshéj
Elkészítés
A püréhez
- A berkenyebogyókat szűrőben megmossuk, közben átnézzük, ne legyen köztük romlott, ezeket kiemeljük.
- Egy kisebb lábasban az összes alapanyagot, közepes lángon forraljuk úgy 15-20 percig.
- Utána botturmixszal párszor átforgatjuk, és kislyukú szűrőn átpasszírozzuk.
- A szűrőn fennmaradt héjat nem tesszük vissza az edénybe, kiszáríthatjuk és poríthatjuk, nagyszerű színezője lehet más ételeknek.
- A többit forraljuk még 5-10 percig nagyon alacsony lángon, majd üvegbe töltjük.
- Nagyon kevés kell belőle. Ételeket ízesíthetünk vele, szörpként szódavízbe csepegtethetjük. Én panna cotta mellé tettem legutóbb gyümölcsvelőként.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5474
- Feltöltés dátuma: 2021. március 05.
Ajánló
Ez a jó masszív gyümölcspüré tényleg mindenre jó: sűrű szörpnek, gyümölcskoncentrátumnak, amellyel más ételeket, szószokat, önteteket, turmixokat, smoothie-kat, és bármilyen gyümölcsös fogást ízesíthetünk. A héját sem kell feltétlenül elengednünk! Ha kiszárítjuk, és összeporítjuk, akkor, akár a céklaporral, ezzel is csodálatosan színezhetünk. Nyersen ne fogyasszuk a berkenyét!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egyik barátunktól kaptam egy doboz berkenyét, amit egy véletlenszerű áramszünet miatt leolvadt mélyhűtőjében talált, és hirtelen nem tudott feldolgozni. Rám gondolt, biztosan örülök neki. Persze, nagyon boldog voltam, de hirtelen azt sem tudtam, mit kezdjek vele, így gyorsan utána néztem. Egy olyan szirupot sűrítettem belőle, ami a lehetőségek tárházának kapuját nyitotta meg előttem.