r
Nosalty Logó

Fehér vekni Gourmandtól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gourmand
Fehér vekni Gourmandtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2844 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4488 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    3138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 2844 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, szobahőmérsékleten pihentetjük egy kicsit, majd hozzáadjuk a sót, élesztőt, és elkeverjük.
  2. Beletesszük az olajat, majd fokozatosan adagolva a vizet (amiben előzőleg a cukrot feloldottuk), dagasztani kezdjük. Addig dagasztjuk, amíg egy rugalmas, könnyű kenyértésztát kapunk, ami leválik a dagasztótál faláról.
  3. Amikor ez kész, körbelisztezzük a tálat, belehelyezzük a tésztát, megszórjuk liszttel, nedves konyhakendővel letakarjuk, és meleg helyre kelni tesszük.
  4. Egy órányi kelés után a nyújtódeszkán átdagasztjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és további 1 órára, letakarva kelni tesszük.
  5. Amikor újra megkelt, langyos vízzel a tésztát megsimítjuk, 3-4 helyen éles késsel megvágjuk, és az előmelegített sütőbe tesszük.
  6. 8-10 percig 210 fokon (légkeverésesben 190 fokon), majd 45-50 percig 190 fokon (légkeverésesben 175 fokon) sütjük. A tepsi alá vizes tálat teszünk, hogy nedves közegben süljön. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40 x 30 x 2
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 10890
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehér vekni Gourmandtól
Gourmand 34 recept

Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma ... szól imánk. És hálistennek megadatik. A lehető legfinomabb ... amit magunk készítünk. Többnyire hétvégén készül, és többnyire kitart a következő hétvégéig. Bátran hozzá lehet fogni - sikerülni fog!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...