Fehér pesto
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 22% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
112
kcal
- 22% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
36g fokhagyma48 kcal
-
4g só0 kcal
-
200g krémtúró222 kcal
-
30g fenyőmag202 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
668
kcal
- 22% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
11.3g fokhagyma15 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
62.5g krémtúró69 kcal
-
9.4g fenyőmag63 kcal
-
15.6g parmezán sajt61 kcal
Összesen
208
kcal
- 22% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 593.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 5.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
112
kcal
- 22% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3560.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 656 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 2204 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
668
kcal
- 22% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1112.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 689 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
-
12 gerezd fokhagyma
-
1 kk só
-
20 dkg krémtúró
-
3 dkg fenyőmag
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A fokhagymagerezdeket 1,5 dl vízben a só hozzáadásával megfőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni.
- Addig a fenyőmagot ledaráljuk, a parmezánt lereszeljük.
- A krémtúrót egy keverőtálban a fenyőmaggal és parmezánnal elkeverjük.
- A fokhagymagerezdeket villával kiemeljük és a krémtúróra pottyantjuk. (A fokhagyma főzőlevét levesekhez, főzelékekhez is felhasználhatjuk.)
- A krémtúrót, darált fenyőmagot, reszelt parmezánt, főtt fokhagymagerezdeket jól összeturmixoljuk.
- Egy dobozba vagy kicsi befőttesüvegbe kanalazzuk, és a hűtőben tároljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1343
- Feltöltés dátuma: 2016. április 11.
Ajánló
Bazsalikomleveleket is beleturmixolhatunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Miután kipróbáltad, mehetsz még emberek közé, mert a fokhagymagerezdeket megfőzve használjuk fel. :-) Ugyanúgy használható, mint bármelyik más pesto. Kenyérre, pirítósra, kekszre kenve, tésztába, rizsbe keverve. Ha találunk zsírmentes krémtúrót, azzal rengeteg kalóriát spórolhatunk.