r
Nosalty Logó

Fehér csokis hólabda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Fehér csokis hólabda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    230.6 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5315.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1323 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2230 mg
  • Nátrium
    1393 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.1 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 4162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport és kakaóport, majd kevés vízzel simára keverjük.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd részletekben belekeverjük a kakaós masszába.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és 180 fokos sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet.
  4. Ha elkészült, megvárjuk, míg kihűl, félbevágjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggató formával karikákat szúrunk ki.

A krémhez

  1. Egy tálba öntjük a mascarponét, tejszínt, porcukrot és a kókuszreszeléket, majd habosra keverjük.
  2. Megkenjük a krémmel a karikákra vágott piskótalapokat, egymásra illesztjük, és az oldalukat is megkenjük krémmel.

A díszítéshez

  1. Kókuszreszelékbe hempergetjük, majd az olvasztott csokival meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 546
  • Tegnapi nézettség: 140
  • 7 napos nézettség: 388
  • Össznézettség: 77953
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 02.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Ha valami házi készítésű süteménnyel lepnénk meg a gyerekeket, akkor ez a fehér csokis hólabda tökéletes választás, de akár karácsonyi vendégvárónak is bevethetjük.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...