Fehér-csokihabos narancslekváros krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
17 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Krém
-
100g tej56 kcal
-
34 kcal
-
10g narancslekvár25 kcal
-
5g cukor19 kcal
Hab
-
50g habtejszín146 kcal
-
10g fehér csokoládé54 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
-
17g citrom3 kcal
Összeállítás
Összesen
433
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
275g tojás346 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
171 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Krém
-
1000g tej560 kcal
-
343 kcal
-
100g narancslekvár246 kcal
-
50g cukor194 kcal
Hab
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
170g citrom26 kcal
Összeállítás
Összesen
4327
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
11.2g tojás14 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Krém
-
40.6g tej23 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
4.1g narancslekvár10 kcal
-
2g cukor8 kcal
Hab
-
20.3g habtejszín59 kcal
-
4.1g fehér csokoládé22 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
6.9g citrom1 kcal
Összeállítás
Összesen
175
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 739 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
433
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.1 g
Zsír
-
Összesen 230.6 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1476 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7390.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 2785 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 2252 mg
-
Nátrium 2123 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 468.2 g
-
Cukor 276 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 640.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1795 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 313 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 839 mg
-
Retinol - A vitamin: 1766 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1297 micro
Összesen
4327
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
5 db tojás
-
3 púpozott ek finomliszt
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 csomag sütőpor
-
4 ek cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Krém
-
1 l tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
Hab
-
500 ml habtejszín
-
10 dkg fehér csokoládé
-
2 csomag habfixáló
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- Az 5 tojás fehérjét habbá verjük.
- A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd óvatosan a habhoz keverjük.
- A lisztet, vanília pudingot és sütőport összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk a keverékhez, a citrom reszelt héjával együtt.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 15-17 perc alatt megsütjük.
Krém
- A tejből, pudingporból és cukorból megfőzzük a pudingot.
- Ebbe belekeverjük a kb fél üveg narancslekvárt. Ízlés szerint cukorral még ízesítjük. (Ha a lekvár miatt csomósodik, kicsit segítsünk neki kézi habverővel.)
Hab
- A habtejszínt előző este felmelegítjük, hogy bele tudjuk olvasztani az egy tábla fehér csokit.
- Miután kihűlt, hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a két habfixálóval habbá verjük. (A csoki miatt ez kicsit tovább tart, mint máskor)
Összeállítás
- A tepsibe vagy legjobb módon kapcsos sütőformába visszahelyezett tésztát megkenjük két-három kanál narancslekvárral.
- Erre rásimítjuk a krémet, majd a habot. Tetszés szerint citrommal vagy naranccsal díszítjük, majd hűtőbe tesszük egy-két órára megdermedni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30*20*6
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1625
- Feltöltés dátuma: 2014. június 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
legyen valami krémes..valami habos... :)