r
Nosalty Logó

Fehér-csokihabos narancslekváros krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehér-csokihabos narancslekváros krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összeállítás

Összesen 433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összeállítás

Összesen 4327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összeállítás

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 433 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    230.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7390.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    2785 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    2252 mg
  • Nátrium
    2123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.2 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1766 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1297 micro
Összesen 4327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Az 5 tojás fehérjét habbá verjük.
  2. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd óvatosan a habhoz keverjük.
  3. A lisztet, vanília pudingot és sütőport összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk a keverékhez, a citrom reszelt héjával együtt.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 15-17 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A tejből, pudingporból és cukorból megfőzzük a pudingot.
  2. Ebbe belekeverjük a kb fél üveg narancslekvárt. Ízlés szerint cukorral még ízesítjük. (Ha a lekvár miatt csomósodik, kicsit segítsünk neki kézi habverővel.)

Hab

  1. A habtejszínt előző este felmelegítjük, hogy bele tudjuk olvasztani az egy tábla fehér csokit.
  2. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a két habfixálóval habbá verjük. (A csoki miatt ez kicsit tovább tart, mint máskor)

Összeállítás

  1. A tepsibe vagy legjobb módon kapcsos sütőformába visszahelyezett tésztát megkenjük két-három kanál narancslekvárral.
  2. Erre rásimítjuk a krémet, majd a habot. Tetszés szerint citrommal vagy naranccsal díszítjük, majd hűtőbe tesszük egy-két órára megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1645
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

legyen valami krémes..valami habos... :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...