r
Nosalty Logó

Fatálas töltött karaj sült hagymás burgonyapürével

A'la Atya
Fatálas töltött karaj sült hagymás burgonyapürével
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltött karaj

A burgonyapüré

948
Kalória
73g
Fehérje
44.3g
Szénhidrát
50g
Zsír
455g
Víz
167.5g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött karaj

A burgonyapüré

Összesen 948 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött karaj

A burgonyapüré

Összesen 3797 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött karaj

A burgonyapüré

Összesen 127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2555.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    1592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    455 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 948 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    292 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10220.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2721 mg
  • Nátrium
    6370 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1819.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 3797 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

A töltött karaj

  1. A csont nélküli karajt mindenekelőtt éles, hegyes késsel felszúrjuk, majd a füstölt kolbászt beletoljuk a húsba. Ha nehezen menne, zsírozzuk be a kolbászt.
  2. Forrósítsunk fel egy teflon serpenyőt. Amíg melegszik, a töltött karajt sózzuk, borsozzuk, vagy valamilyen kész fűszerkeverékkel (bármilyen fűszerkeverék ízlés szerint) szórjuk be. Jól dörzsöljük a húsba, és ne sajnáljuk a fűszereket, hiszen ez csak kérget fog alkotni. A felforrósodott serpenyőben süssük a hús minden oldalát pirulásig (aranybarnára).
  3. A sütőt melegítsük elő 220 fokra, alul-felül melegítő üzemben. Készítsünk elő egy tepsit, melybe belefér a hús. A tepsi aljára tegyünk negyedelt vöröshagyma darabokat, morzsoljuk rá a leveskockát, majd fektessük rá az elősütött töltött karajt, és öntsük rá és mellé a sört. Fóliázzuk le alaposan és tegyük az előmelegített sütőbe.
  4. 20 perc elteltével a hőfokot vegyük le 130, maximum 140 fokra, és így süssük további 1,5 órát.
  5. Ezt követően vegyük le a fóliát, és grill funkción pirítsuk meg a hús tetejét nagyobb, 180 fokot választva. A húst vegyük ki a sütőből, majd a tepsiből helyezzük egy tányérra és fóliázzuk le kb. 15 percre. Ezt követően éles késsel szeleteljük fel.

A burgonyapüré

  1. A burgonyát hámozzuk meg, daraboljuk fel kisebb darabokra, és sós vízben, forrástól számítva, főzzük 30 percig. Eközben pucoljunk meg 2 közepes vöröshagymát, felezzük, majd szeleteljük fel ne túl vékonyan. Kevés olajon, vagy zsíron süssük aranybarnára.
  2. A burgonyát szűrjük le, tegyük bele a vajat, 1 dl tejet és a sót. Törjük össze, és a maradék tejjel állítsuk be az állagát. Keverjük bele az aranybarnára sült vöröshagymát. A burgonyapürét ízesíthetjük még tejföllel, reszelt sajttal, de zöld fűszerekkel is.

Recept infó

  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Töltött karaj. Száz félét ettem már. De mindig az a baj, hogy kiszárad a hús. Ezért is javaslom ezt a nem egyszer kipróbált receptet, hiszen a hús - az alacsony hőfokon történő sütés okán - puha, omlós, szinte krémes állagú lesz. A sütésnél-főzésnél pedig legyünk bátrak! Bátran próbálkozzunk a legkülönfélébb fűszerekkel is. Nem fogjuk megbánni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...