r
Nosalty Logó

Fasírthajó krumplifőzelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
amarilisz1
Fasírthajó krumplifőzelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz (10 db)

A főzelékhez

Összesen 436 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz (10 db)

A főzelékhez

Összesen 1747 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz (10 db)

A főzelékhez

Összesen 175 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 436 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5196.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    3345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1747 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz (10 db)

A főzelékhez

Elkészítés

A fasírthoz (10 db)

  1. A fasírthoz összekeverjük a hozzávalókat. Villával összetörjük a tejjel feláztatott zsemlét. Annyi tejet adunk hozzá, amitől nem lesz túl pépes, mertehhez adjuk hozzá a többi hozzávalót is, a húst, a tojást, a fűszereket (tehát a tejet nem nyomkodjuk ki a zsemléből, puhább lesz tőle a fasírt), és villával alaposan összekeverjük.
  2. 10 db egyforma méretű gombóckára osztjuk a tepsin.
  3. A gombócokat a fasírthajóhoz egyenként hosszúkás, lapos, ovális alakra formáljuk, és megforgatjuk zsemlemorzsában.
  4. Visszatesszük őket a tepsire, és kevés olajat öntünk rá. Szép pirosra sütjük a sütőben fedő nélkül. Közben meg kell őket fordítani.
  5. A krumplifőzeléket elkészítjük, míg sül a fasírt. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, vízzel felöntve, babérlevéllel, sóval, feltesszük főni.
  6. Ha megfőtt a burgonya, elkészítjük a rántást: olajon világosra pirítjuk a lisztet, és hozzáöntjük a burgonyához.
  7. Beletesszük a tejfölt, ha felforrt, levesszük a tűzről.
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10155
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fasírthajó krumplifőzelékkel
amarilisz1 6 recept

A krumplifőzelék a nagyobbik lányom egyik kedvence, ezért gyakran készítem. A receptjét édesanyámtól tanultam. Gyorsan elkészíthető, nagyon finom étel :).

Hozzávalók

A fasírthoz (10 db)

A főzelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...