r
Nosalty Logó

Fasírt süni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Fasírt süni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fasírthoz

A süni formához

A díszítéshez

A sütéshez

Összesen 1707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fasírthoz

A süni formához

A díszítéshez

A sütéshez

Összesen 6831 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fasírthoz

A süni formához

A díszítéshez

A sütéshez

Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    131.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 1707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.5 g

Zsír

  • Összesen
    527.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    231 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    1294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6788.5 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    919 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2591 mg
  • Nátrium
    2378 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1604.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    183 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    1337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    3225 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4108 micro
Összesen 6831 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    173 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A süni formához

A díszítéshez

A sütéshez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A fasírtot a szokásos módon elkészítjük: a vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.
  2. A vízbe áztatott, kinyomkodott kenyeret és a hagymát a darált húshoz adjuk.
  3. Beletesszük a tojást, belenyomkodjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a 2 ek lisztet.
  4. Jól összedolgozzuk, kis gombócokat formálunk belőle, és olajban kisütjük.
  5. A burgonyát megpucoljuk, apró kockára daraboljuk, és sós vízben megfőzzük.
  6. Leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt, és jól kikeverjük.
  7. Amikor langyosan meleg a kikevert burgonya, egy tálcára halmozzuk, és süni formára igazgatjuk.
  8. A kisült fasírtot fogvájóval a burgonyára igazgatjuk.
  9. A süni szeme 2 egész bors, az orra olívabogyó, a szája egy vékony szelet paradicsom.
  10. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, tetejére tesszük a paradicsomot, majonézzel pöttyöket teszünk rá.
  11. A tálca 4 sarkába fodros petrezselymet szórunk, és rátesszük a gombákat.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13863
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fasírt süni
Salamon Csilla 1202 recept

A megszokott fasírozottat is lehet egy kicsit mókásan, vidáman tálalni.:)

Hozzávalók

A fasírthoz

A süni formához

A díszítéshez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...