Fasírt süni
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
A fasírthoz
-
125g darált marhahús178 kcal
-
25g kenyér69 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
18 kcal
A süni formához
A díszítéshez
-
55g tojás69 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1 kcal
-
0g majonéz0 kcal
A sütéshez
-
106g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
1707
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
A fasírthoz
-
500g darált marhahús710 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
71 kcal
A süni formához
A díszítéshez
-
220g tojás277 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3 kcal
-
0g majonéz0 kcal
A sütéshez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
6831
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
A fasírthoz
-
16.8g darált marhahús24 kcal
-
3.4g kenyér9 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
A süni formához
A díszítéshez
-
7.4g tojás9 kcal
-
6.7g paradicsom1 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g fekete olajbogyó0 kcal
-
0g majonéz0 kcal
A sütéshez
-
14.3g napraforgó olaj126 kcal
Összesen
228
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 131.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1697.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 401.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 334 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 806 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1027 micro
Összesen
1707
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.5 g
Zsír
-
Összesen 527.3 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 231 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 170 g
-
Koleszterin 1294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6788.5 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 322 mg
-
Kálcium 919 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 503 mg
-
Foszfor 2591 mg
-
Nátrium 2378 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 338.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1604.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 847 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 183 mg
-
C vitamin: 244 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 811 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 633 micro
-
Kolin: 1337 mg
-
Retinol - A vitamin: 569 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 3225 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 4108 micro
Összesen
6831
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 173 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
A fasírthoz
-
2 szelet kenyér
-
1 db vöröshagyma
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál finomliszt
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
1 ek napraforgó olaj
A süni formához
A díszítéshez
-
4 db tojás
-
2 db paradicsom
-
2 szem fekete bors
-
1 db fekete olajbogyó
-
20 csepp majonéz
A sütéshez
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A fasírthoz
- A fasírtot a szokásos módon elkészítjük: a vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük.
- A vízbe áztatott, kinyomkodott kenyeret és a hagymát a darált húshoz adjuk.
- Beletesszük a tojást, belenyomkodjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a 2 ek lisztet.
- Jól összedolgozzuk, kis gombócokat formálunk belőle, és olajban kisütjük.
- A burgonyát megpucoljuk, apró kockára daraboljuk, és sós vízben megfőzzük.
- Leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt, és jól kikeverjük.
- Amikor langyosan meleg a kikevert burgonya, egy tálcára halmozzuk, és süni formára igazgatjuk.
- A kisült fasírtot fogvájóval a burgonyára igazgatjuk.
- A süni szeme 2 egész bors, az orra olívabogyó, a szája egy vékony szelet paradicsom.
- A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, tetejére tesszük a paradicsomot, majonézzel pöttyöket teszünk rá.
- A tálca 4 sarkába fodros petrezselymet szórunk, és rátesszük a gombákat.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13863
- Feltöltés dátuma: 2012. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1202 recept
A megszokott fasírozottat is lehet egy kicsit mókásan, vidáman tálalni.:)