r
Nosalty Logó

Farsangi mézeskalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Farsangi mézeskalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 5950 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5111.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    3103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1237.9 g
  • Cukor
    658 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    297 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1111 micro
Összesen 5950 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Mázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A margarint a mézzel felmelegítjük, de nem szabad forrónak lennie.
  2. A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát, a sóval a fahéjjal összekeverjük, majd beleöntjük a kissé felvert tojásokat és a langyos margarinos mézet. Jól összedolgozzuk, kissé nehezen áll össze, de addig gyúrjuk, míg teljesen összeáll.
  3. Egy napot pihentetjük hűvös helyen, én nem szoktam a hűtőbe tenni.
  4. Másnap kinyújtjuk, és álarc kiszúróval kiszaggatjuk. Szilikonos sütőpapírra tesszük a tepsibe. Majd előmelegített sütőben 170 fokon 10 perc alatt megsütjük.
  5. Ha a tészták kihűltek, akkor díszítjük a mázzal tetszés szerint. Én csak másnap szoktam díszíteni. A tojásfehérjét a többször átszitált porcukorral és a citromlével kikeverjük. A porcukrot fokozatosan adjuk hozzá, és robotgéppel a legkisebb fokozaton, mert nem szabad kihabosodnia.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1599
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Farsangi mézeskalács
Nikóka 172 recept

Ezek az idei farsangra készültek a suliba. Aki szereti a mézeskalácsfűszert, tehet bele a fahéj helyet.

Hozzávalók

Tésztához

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...