r
Nosalty Logó

Far breton ahogy Jolimami készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Far breton ahogy Jolimami készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 389 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3254.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.8 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    934 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    867 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1688 micro
Összesen 2339 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 210 fokra.
  2. Kivajazunk egy sütőtálat.
  3. Az aljára szórjuk a (rumba áztatott) aszalt szilvát vagy a szilvalekvárból potyogtatunk bele kis halmokat.
  4. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a liszttel, sóval.
  5. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a tejet és az olvasztott vajat.
  6. Óvatosan sütőtálba öntjük, 30-38 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 38 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6922
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Ajánló

A vaj felolvasztására ajánlom: a tejből 2 dl-nyit mikróban átforrósítunk, ebben elkeverjük a hűtő hideg vajat. Ha megolvadt, újabb 2 dl tejjel visszahűtjük a keveréket. Ne öntsünk forró tejet vagy vajat a nyers tojáshoz, mert kicsapódik, szinte  rántotta lesz belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Far breton ahogy Jolimami készíti
Jolimami 45 recept

Egy internetes oldalon olvastam a receptet. Gyakorlatilag aszalt szilvás tejes pite, bretagne-i édesség. Az általam kipróbált tejes piték közül ez vált be a legjobban. Húsvét lévén jó sok tojás volt itthon, ezért választottam ezt a desszertet. Jó választás volt, mert a nehéz és sós húsvéti ételek után ez egy habkönnyű, kellemes desszert volt. Sütőtálam mérete miatt az eredeti mennyiség 3/4-ével, és cukor helyett xilittel dolgoztam. Tapasztalatom szerint az ajánlott 30 perc sütés nem elég, sütőpapírral letakarva további 8 percig kellett sütnöm, hogy az alja is megszilárduljon. Tányérra téve meglocsolhatjuk gyümölcsöntettel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...