Fantás-túrós zebratorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához:
-
34g tojás43 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
5 kcal
-
16g víz0 kcal
-
27g napraforgó olaj235 kcal
-
47g finomliszt171 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
9 kcal
-
6g víz0 kcal
A töltelékhez:
A tetejére:
-
43 kcal
-
42 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
1083
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához:
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
125g víz0 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
68 kcal
-
50g víz0 kcal
A töltelékhez:
-
500g tehéntúró735 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A tetejére:
-
343 kcal
-
336 kcal
-
40g cukor155 kcal
Összesen
8653
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához:
-
8.9g tojás11 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
4.1g víz0 kcal
-
6.9g napraforgó olaj61 kcal
-
12.2g finomliszt44 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
2 kcal
-
1.6g víz0 kcal
A töltelékhez:
-
16.2g tehéntúró24 kcal
-
8.1g margarin58 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
A tetejére:
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
11 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
Összesen
279
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1163.5 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.2 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 178.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
1083
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.7 g
Zsír
-
Összesen 480.1 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 206 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 144 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9307.9 g
-
Cink 1309 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 1572 mg
-
Vas 1015 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 3286 mg
-
Nátrium 1503 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 953.5 g
-
Cukor 477 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1424.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2435 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 113 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 247 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 789 mg
-
Retinol - A vitamin: 2307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1297 micro
Összesen
8653
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
5 db tojás
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1.3 dl víz
-
2.5 dl napraforgó olaj
-
37.5 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez:
-
50 dkg tehéntúró
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A tetejére:
-
4 ek cukor
Elkészítés
A tésztához:
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A sárgájukat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat, azokkal is jól kikeverjük.
- Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
- Két részre osztjuk a tésztát. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a 0,5 dl vizet.
- Egy 26 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk. A közepére rakunk a kakaós masszánkból 2 evőkanálnyit, majd ennek a közepére a sima masszánkból szintén 2 evőkanálnyit. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a tésztáink. A lényeg, hogy mindig középre tegyük a masszát, az magától szét fog terülni a formában.
- 165 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25 percig sütjük. Minden sütő más és más, így célszerű tűpróbát csinálni.
- Ha megsült, hagyjuk pár percet a formában pihenni, majd tegyük ki rácsra hűlni. A tésztánk egy kicsit púpos lesz, én levágtam a tetejét, hogy egyenes legyen, majd ezután félbevágtam. A levágott részt megkentem lekvárral, amit a család jóízűen bepusztított:)
- A tészta egyik felét visszatesszük a formába, majd rákenjük a krém felét. Erre rárakjuk a tészta másik felét, majd rákenjük a maradék krémet. Hűtőbe tesszük, amíg a tetejére valót elkészítjük.
- A narancsos öntetet langyosan a túrókrémre öntjük, majd hűtőbe rakjuk pár órára.
A töltelékhez:
- A hozzávalókat kézi mixerrel jól összedolgozzuk.
A tetejére:
- A vaníliapudingokat és a cukrot kevés narancsos üdítővel kikeverjük, hogy ne legyen csomós, majd hozzáadjuk a maradék üdítőt is, és sűrűre főzzük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9761
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Andi78
1 recept
Két finom sütit kereszteztem egymással. Finom lett, és nagyon mutatós is.