r
Nosalty Logó

Fantás-túrós zebratorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi78
Fantás-túrós zebratorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Összesen 1083 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Összesen 8653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.5 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1083 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.7 g

Zsír

  • Összesen
    480.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    144 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9307.9 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1572 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    3286 mg
  • Nátrium
    1503 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    953.5 g
  • Cukor
    477 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1424.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1297 micro
Összesen 8653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgájukat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat, azokkal is jól kikeverjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
  4. Két részre osztjuk a tésztát. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a 0,5 dl vizet.
  5. Egy 26 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk. A közepére rakunk a kakaós masszánkból 2 evőkanálnyit, majd ennek a közepére a sima masszánkból szintén 2 evőkanálnyit. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a tésztáink. A lényeg, hogy mindig középre tegyük a masszát, az magától szét fog terülni a formában.
  6. 165 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25 percig sütjük. Minden sütő más és más, így célszerű tűpróbát csinálni.
  7. Ha megsült, hagyjuk pár percet a formában pihenni, majd tegyük ki rácsra hűlni. A tésztánk egy kicsit púpos lesz, én levágtam a tetejét, hogy egyenes legyen, majd ezután félbevágtam. A levágott részt megkentem lekvárral, amit a család jóízűen bepusztított:)
  8. A tészta egyik felét visszatesszük a formába, majd rákenjük a krém felét. Erre rárakjuk a tészta másik felét, majd rákenjük a maradék krémet. Hűtőbe tesszük, amíg a tetejére valót elkészítjük.
  9. A narancsos öntetet langyosan a túrókrémre öntjük, majd hűtőbe rakjuk pár órára.

A töltelékhez:

  1. A hozzávalókat kézi mixerrel jól összedolgozzuk.

A tetejére:

  1. A vaníliapudingokat és a cukrot kevés narancsos üdítővel kikeverjük, hogy ne legyen csomós, majd hozzáadjuk a maradék üdítőt is, és sűrűre főzzük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9761
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fantás-túrós zebratorta
Andi78 1 recept

Két finom sütit kereszteztem egymással. Finom lett, és nagyon mutatós is.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...