Fantás – túrókrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
pötyi64
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tortalaphoz
-
28g tojás35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1g vaj10 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
50g tehéntúró74 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
4 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
-
26g narancs9 kcal
A torta tetejére
-
17 kcal
-
17 kcal
Összesen
601
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tortalaphoz
-
275g tojás346 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
23 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
260g narancs89 kcal
A torta tetejére
-
168 kcal
-
171 kcal
Összesen
6018
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tortalaphoz
-
10.7g tojás14 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
19.5g tehéntúró29 kcal
-
9.8g margarin70 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
19.5g növényi tejszín49 kcal
-
10.2g narancs3 kcal
A torta tetejére
-
7 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
Összesen
237
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 731.3 g
-
Cink 130 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 106.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
601
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.1 g
Zsír
-
Összesen 388.6 g
-
Telített zsírsav 184 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 940 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7312.5 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 1111 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 2257 mg
-
Nátrium 1266 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 500.8 g
-
Cukor 314 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1069.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2551 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 773 mg
-
Retinol - A vitamin: 2401 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1682 micro
-
β-crypt 242 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1482 micro
Összesen
6018
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.6 g
-
Cink 51 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
A tortalaphoz
-
5 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
5 ek cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dl növényi tejszín
A torta tetejére
-
1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítés
A tortalaphoz
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük.
- A sárgáját óvatosan hozzáadjuk, majd a lisztet, sütőport, kakaót könnyedén belekeverjük a felvert habba.
- Kizsírozott és lisztezett tortaformában, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és hozzáadjuk az összetört túrót (Egy kevés krémet félreteszünk a torta tetejének megkenéséhez). Ezt a túrós krémet a megsült és kihűlt kettévágott tortára kenjük.
- A megpucolt narancsot gerezdekre szedjük és nagyobb darabokra vágjuk, ha ezzel megvagyunk , a darabokat belenyomjuk a túrós krémbe.
- Végül a felvert tejszínhabbal megkenjük ezt a krémet (Egy kis tejszínt félreteszünk a díszítéshez).
- Ráhelyezzük a másik lapot is, majd a tetejét megkenjük a félretett túrós krémmel, az oldalát pedig a félretett tejszínnel.
- 1 csomag vaníliás pudingport megfőzünk 3 és ½ dl Fantában, hagyjuk kihűlni, néha megkeverjük.
- Mikor kihűlt, a túrókrém tetejére kenjük, és néhány órára betesszük a hűtőbe.
- Amikor kellőképpen lehűlt, díszíthetjük ízlés szerint.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 27
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16108
- Feltöltés dátuma: 2011. január 01.
Ajánló
Ajánlom minden süti imádónak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
pötyi64
57 recept
Lányaim kérésére a Fantás sütimet átalakítottam tortává egy kis változtatással (Plusz tejszín és narancs került bele).