r
Nosalty Logó

Fanta szelet Ági konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
agi8505
Fanta szelet Ági konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 909 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 7263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.9 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 909 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.5 g

Zsír

  • Összesen
    416.7 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8759.5 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2873 mg
  • Nátrium
    1457 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.2 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1642.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 7263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.9 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a kakaót, az olajat, és végül a habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral bélelt normál méretű gáztepsiben 190 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsültkiborítjuk, és levesszük róla a papírt.
  3. A tejből, lisztből és cukorból folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  4. Robotgéppel elkezdjük a főzött krémet kikeverni, majd hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, végül a túrót és a citrom reszelt héját. A masszát a kihűlt tésztára kenjük.
  5. A mázhoz a pudingot elkeverjük a cukorral,apránként hozzáadjuk az üdítőt, és lassú tűzön, állandóan kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Amikor langyosra hűlt, a sütire simítjuk. Hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 36940
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Ajánló

A krém főzésekor, amikor már kezd nagyon sűrű lenni, nagyon gyorsan kell keverni, és akkor nem lesz csomós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fanta szelet Ági konyhájából
agi8505 20 recept

Nővérem nagyon sokszor szokta ezt a süteményt is elkészíteni, ezt a verzióját is ő találta ki. Így a főzött krémmel sokkal lágyabb, krémesebb, nem annyira száraz.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...