Fanta szelet Ági konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
agi8505
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
62g tojás78 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
9 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
8g cukor29 kcal
A krémhez
-
31g tej18 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A tetejéhez
-
60 kcal
-
64 kcal
-
4g cukor15 kcal
Összesen
909
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
495g tojás623 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
68 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
60g cukor232 kcal
A krémhez
-
250g tej140 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A tetejéhez
-
480 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
7263
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
15.1g tojás19 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
3.9g napraforgó olaj34 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
A krémhez
-
7.6g tej4 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
7.6g margarin55 kcal
-
15.3g tehéntúró22 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A tetejéhez
-
15 kcal
-
4.1g vaníliás pudingpor16 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
Összesen
222
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 52.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1094.9 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 205.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 327 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
909
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.5 g
Zsír
-
Összesen 416.7 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 174 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 116 g
-
Koleszterin 1620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8759.5 g
-
Cink 1310 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 1507 mg
-
Vas 1016 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 2873 mg
-
Nátrium 1457 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 723.2 g
-
Cukor 317 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1642.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2745 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 80 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 242 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 1340 mg
-
Retinol - A vitamin: 2617 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2236 micro
Összesen
7263
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.9 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
9 db tojás
-
6 púpozott ek finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 csomag sütőpor
-
6 ek cukor
A krémhez
-
2.5 dl tej
-
3 púpozott ek finomliszt
-
20 dkg cukor
-
25 dkg margarin
-
50 dkg tehéntúró
A tetejéhez
-
3 csomag vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a kakaót, az olajat, és végül a habbá vert tojásfehérjét.
- Sütőpapírral bélelt normál méretű gáztepsiben 190 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsültkiborítjuk, és levesszük róla a papírt.
- A tejből, lisztből és cukorból folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- Robotgéppel elkezdjük a főzött krémet kikeverni, majd hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, végül a túrót és a citrom reszelt héját. A masszát a kihűlt tésztára kenjük.
- A mázhoz a pudingot elkeverjük a cukorral,apránként hozzáadjuk az üdítőt, és lassú tűzön, állandóan kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Amikor langyosra hűlt, a sütire simítjuk. Hűtőben dermesztjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 36940
- Feltöltés dátuma: 2013. április 22.
Ajánló
A krém főzésekor, amikor már kezd nagyon sűrű lenni, nagyon gyorsan kell keverni, és akkor nem lesz csomós.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
agi8505
20 recept
Nővérem nagyon sokszor szokta ezt a süteményt is elkészíteni, ezt a verzióját is ő találta ki. Így a főzött krémmel sokkal lágyabb, krémesebb, nem annyira száraz.