r
Nosalty Logó

Fánk sütőben sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nonoo
Fánk sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2931 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3600.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    895 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    881 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 2931 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este, de legalább pár órával a tésztagyúrás előtt áztassuk be a mazsolát a rumos teába (aki nem szereti a rumot, nyugodtan kihagyhatja belőle), és hagyjuk állni.
  2. A kétféle lisztet és a sütőport szitáljuk össze, és tegyük félre.
  3. A vajat a porcukorral és a citromhéjjal verjük krémesre.
  4. Adjuk hozzá részletekben a tojást, majd lassan, fokozatosan adjuk hozzá a tejet.
  5. Addig keverjük, amíg sima, csomómentes masszát kapunk.
  6. Apránként adjuk hozzá a lisztet, és keverjük/gyúrjuk sima, rugalmas tésztává. Dolgozzuk bele a beáztatott mazsolát.
  7. Formázzuk cipóvá, csomagoljuk folpackba, és éjszakára tegyük be hűtőbe.
  8. Másnap reggel vékonyan lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát 2 cm vastagra, és szaggassunk szép fánkokat belőle.
  9. A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
  10. A tejszínt kissé verjük fel egy csipet cukorral és egy csipet sóval, és kenjük meg vele a fánkok tetejét.
  11. 15-20 percig süssük a fánkokat. Ebből az adagból kb 10 fánk lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4535
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 16.

Ajánló

A mazsolát ízlés szerint ki lehet hagyni, vagy le lehet cserélni egyéb aszalt gyümölcsre. Mindenki a tetszése szerint variálhatja. Ehetjük lekvárral, tejszínhabbal és/vagy lekvárral, de magában egy tejeskávé mellé is finom reggelire. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az olajban sütést akartam elkerülni. Sikerült. Igazi puha, omlós fánkokat kaptam. Én a mazsolát ebben az esetben kihagytam belőle, de a végeredményben nem csalódtam.:) Reggelire egy finom fánkot? Csak ajánlani tudom.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...