Fánk 8. - nutellával töltött
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Edit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
63g finomliszt228 kcal
-
63g rétesliszt228 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
6g rum14 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
25g nutella135 kcal
-
53g napraforgó olaj470 kcal
Összesen
1282
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
500g rétesliszt1820 kcal
-
400g tej224 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
50g rum116 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
100g tej56 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
200g nutella1078 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
10249
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
19.2g finomliszt70 kcal
-
19.2g rétesliszt70 kcal
-
15.4g tej9 kcal
-
3.8g vaj28 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
1.9g rum4 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
1.9g élesztő2 kcal
-
3.8g tej2 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
7.7g nutella41 kcal
-
16.4g napraforgó olaj145 kcal
Összesen
394
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 75 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 543.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
1282
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.5 g
Zsír
-
Összesen 600.1 g
-
Telített zsírsav 174 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 226 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 165 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4349.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 396 mg
-
Kálcium 1060 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 1867 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1021.4 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 320.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 919 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 189 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 753 micro
-
Kolin: 601 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 931 micro
Összesen
10249
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
394
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
50 dkg rétesliszt
-
4 dl tej
-
10 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
0.5 dl rum
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
3 db tojás
-
5 dkg élesztő
-
1 dl tej
-
0.5 teáskanál cukor
-
20 dkg nutella
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
- Egy nagy tálba szitáljuk a liszteket. Közepébe kis fészket csinálunk, és ebbe minden hozzávalót beleöntünk.
- Elővesszük a gépi habverőt, beledugjuk a dagasztó kanalakat, és ezzel kb. 10-15 percig jól kidagasztjuk. Ha nincs gép, akkor sajnos ezt egy fakanállal végezzük el. Addig verjük, amíg el nem válik a tészta az edény faláról, és a fakanálról is simán lejön.
- Kevés lisztel megszórjuk a tetejét, letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 50 perc.
- Mikor megkellt a tészta, kiborítjuk lisztezett deszkára, és lisztes kézzel átgyúrjuk egy kicsit. Kétfelé osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk (esetleg kézzel kihuzogatjuk) 1 cm vékonyra.
- Nutellagombócokat rakunk a tésztára, sorba egymás mellé kb. 6-7 cm távolságba. Következő sor is 6-7 cm -re kezdődjön. (Úgy képzeljétek el, mint amikor gombócot készítetek. De nem kell felvágni a tésztát.)
- A másik tésztánkat is kinyújtjuk akkorára, mint az előzőt, és ráfektetjük a nutellahalmokkal borított lapra.
- Jól lenyomkodjuk a tészta széleit, és a nutellahalmok között is. Majd egy pohárral kiszaggatjuk a fánkokat úgy, hogy a nutella hellyel-közzel a közepén legyen.
- Egy lábasba olajat öntünk, és felforrósítjuk. Mire felforrósodik, a fánkjaink újból megkellnek. Kisütjük olajban az ismert módon. Előszőr fedő alatt, majd amikor megfordítjuk, fedő nélkül sütjük. Annyit tegyünk egyszerre az olajba, amennyi kényelmesen elfér, mert picit nőni fognak a fánkok.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 307
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 48455
- Feltöltés dátuma: 2011. február 07.
Ajánló
A megmaradt tésztadarabokat simán kisütöttem, így aki akart, ehetett nem fánk alakú fánkot is lekvárral megbolondítva :). El lehet készíteni nutella helyett sütőlekvárral is. Még melegen meglehet szórni porcukorral. Én nem tettem rá, mert nekünk elég a nutella édes íze!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Edit
153 recept
Középső fiam nagyon szereti a nutellát és a fánkot is. Ezért farsang ideje lévén, egyesítettem a kettőt. Nagy sikere lett, melegen és hidegen is finom. Nem kell félni, nem fog kifolyni belőle a nutella. A tészta receptje megegyezik Sárvári Mária Farsangi fánkjával, azzal a kiegészítéssel, hogy raktam bele reszelt citromhéjat.