r
Nosalty Logó

Fánk 8. - nutellával töltött

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Edit
Fánk 8. - nutellával töltött
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 10249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.5 g

Zsír

  • Összesen
    600.1 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    226 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4349.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1021.4 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    189 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    753 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 10249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk a liszteket. Közepébe kis fészket csinálunk, és ebbe minden hozzávalót beleöntünk.
  3. Elővesszük a gépi habverőt, beledugjuk a dagasztó kanalakat, és ezzel kb. 10-15 percig jól kidagasztjuk. Ha nincs gép, akkor sajnos ezt egy fakanállal végezzük el. Addig verjük, amíg el nem válik a tészta az edény faláról, és a fakanálról is simán lejön.
  4. Kevés lisztel megszórjuk a tetejét, letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 50 perc.
  5. Mikor megkellt a tészta, kiborítjuk lisztezett deszkára, és lisztes kézzel átgyúrjuk egy kicsit. Kétfelé osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk (esetleg kézzel kihuzogatjuk) 1 cm vékonyra.
  6. Nutellagombócokat rakunk a tésztára, sorba egymás mellé kb. 6-7 cm távolságba. Következő sor is 6-7 cm -re kezdődjön. (Úgy képzeljétek el, mint amikor gombócot készítetek. De nem kell felvágni a tésztát.)
  7. A másik tésztánkat is kinyújtjuk akkorára, mint az előzőt, és ráfektetjük a nutellahalmokkal borított lapra.
  8. Jól lenyomkodjuk a tészta széleit, és a nutellahalmok között is. Majd egy pohárral kiszaggatjuk a fánkokat úgy, hogy a nutella hellyel-közzel a közepén legyen.
  9. Egy lábasba olajat öntünk, és felforrósítjuk. Mire felforrósodik, a fánkjaink újból megkellnek. Kisütjük olajban az ismert módon. Előszőr fedő alatt, majd amikor megfordítjuk, fedő nélkül sütjük. Annyit tegyünk egyszerre az olajba, amennyi kényelmesen elfér, mert picit nőni fognak a fánkok.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 307
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 48459
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 07.

Ajánló

A megmaradt tésztadarabokat simán kisütöttem, így aki akart, ehetett nem fánk alakú fánkot is lekvárral megbolondítva :). El lehet készíteni nutella helyett sütőlekvárral is. Még melegen meglehet szórni porcukorral. Én nem tettem rá, mert  nekünk elég a nutella édes íze!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Középső fiam nagyon szereti a nutellát  és a fánkot is. Ezért farsang ideje lévén, egyesítettem a kettőt. Nagy sikere lett, melegen és hidegen is finom. Nem kell félni, nem fog kifolyni belőle a nutella. A tészta receptje megegyezik Sárvári Mária Farsangi fánkjával, azzal a kiegészítéssel, hogy raktam bele reszelt citromhéjat.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A 10 legolvasottabb gasztrointerjúnk az évben

Idén sem maradtatok aktuális, friss gasztrointerjúk nélkül, hiszen riportereink egész évben repültek a legmenőbb új helyekre és legzseniálisabb vendéglátósokhoz, séfekhez, cukrászokhoz, hogy kifaggassák őket egy-egy érdekfeszítő interjú érdekében. Olvassátok újra azokat, melyek a legolvasottabbak voltak idén!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!