r
Nosalty Logó

Fahéjas tekercs Vzsófitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VZsófi
Fahéjas tekercs Vzsófitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A mázhoz:

Összesen 799 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A mázhoz:

Összesen 3195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A mázhoz:

Összesen 200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 799 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.2 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    730 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 3195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A mázhoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztből egy bögrényit félreteszünk.
  2. A liszt többi részét összekeverjük a cukorral, a sóval és az élesztővel.
  3. A tejet, a vizet és a margarint együtt felmelegítjük. Addig kell melegíteni, amíg a margarin el nem olvad. Ha már meleg, a lisztes keverékhez adjuk.
  4. Hozzáadjuk a tojást, majd gyúrni kezdjük, és közben annyi lisztet adagolunk hozzá a félretettből, amennyitől lágy, puha tésztát nem kapunk.
  5. 10 percig kelesztjük.
  6. Ha megkelt, nagy téglalap alakúra nyújtjuk.
  7. Megkenjük margarinnal. Majd rászórjuk a fahéjas cukrot. Feltekerjük, és ujjnyi vastagságú karikákat vágunk belőle.
  8. Kivajazott tepsibe rakjuk őket, nagyjából fél ujjnyi távolságot hagyva közöttük.
  9. Kelesszük duplájára őket. Majd 180 fokon 20-30 percig süssük.

A töltelékhez:

  1. A cukrot keverjük össze a fahéjjal.

A mázhoz:

  1. A pudingot a szokásos módon főzzük meg, és tálalás előtt csurgassuk a fahéjas tekercseinkre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 2433
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VZsófi 10 recept

Mindig is tetszett az amerikaiak által készített Cinnamon Rolls. Nagyon gusztusosnak és ízlésesnek találtam. Ám az elkészítését mindig halogattam. Egyik nap eszembe jutott, és egy angol oldalon megtaláltam egy számomra szimpatikus receptet. Elkészítettem, és nem csalódtam. Egy apró változtatást ejtettem meg. Én a tetejére nem cukorral, vízzel összekevert mázat csurgattam.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A mázhoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...