r
Nosalty Logó

Fahéjas-mandulás holdacska

NS
Fahéjas-mandulás holdacska
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

660
Kalória
9.3g
Fehérje
67g
Szénhidrát
40.9g
Zsír
15g
Víz
-
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
26g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 660 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 2646 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 660 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    268 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    918 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 2646 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 494 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A mandulát megdaráljuk, majd száraz serpenyőben állandó kavargatás mellett megpirítjuk. Egy tányérba rakjuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a porcukor felével. Hozzáadjuk a mandulát és a fahéj felét. Szórunk bele egy csipet sót is.
  3. 15 percig pihentetjük a tésztát szobahőmérsékleten.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  5. A tésztát 3 mm-esre nyújtjuk, és holdacska (vagy bármilyen tetszőleges) formára szaggatjuk.
  6. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, ráhelyezzük a süteményeket, és 10 perc alatt készre sütjük őket. (kb. 60 db lesz belőle.)
  7. A maradék porcukrot a maradék fahéjjal és 1-2 evőkanál vízzel összekeverve elkészítjük a mázat, amit a kihűlt süteményekre csurgatunk.
  8. Díszíthetjük még mandulaszeletekkel, színes cukorral, aszalványokkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Meglepinek készült ez a nagyon gyors sütemény. Valójában darált mogyorót írt az eredeti recept, viszont bevásárlás közben én ezt elfelejtettem, és mandulát vettem. Nem bántam meg.:) A 60 darab nem élte túl a sütés napját. Külön öröm, hogy végre felavathattam a karácsonyi kiszúróimat.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...