r
Nosalty Logó

Fahéjas és kakaós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas és kakaós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4543.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1262.4 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    294 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    792 micro
  • Kolin:
    801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1218 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 6924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tölteléket: a fahéjat és a kakaóport egy-egy tálkában összekevejük 15-15 dkg cukorral. Ha kevésnek találjuk, bátran növeljük a mennyiségeket.
  2. Az élesztőt 2,5 dl langyos, cukros tejben felfuttajuk. A lisztet tálba tesszük, a porcukorral, vaníliás cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal elkeverjük. A margarint megolvasztjuk. A liszt közpébe mélyedést készítünk: ide jön a tojássárgája, a felfutott élesztő. Elkezdjük a kezünkkel összekeverni, majd hozzáöntjük a margarint, és a maradék tejjel egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Duplájára kelesztjük, meleg helyen ruhával letakarva.
  4. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettévesszük, kigömbölyítjük, és ismét kelni hagyjuk kb. fél órát.
  5. Kinyújtjuk az egyiket kb. fél cm vastagra, lekenjük olvasztott margarinnal, és elterítjük rajta a tölteléket. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A másik kalácsot is elkészítjük a másik töltelékkel. Lekenjük őket tojásfehérjével. Kelni hagyjuk kb. fél órát. Ismét lekenjük tojásfehérjével.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
  7. Ha megsültek, akkor hagyjuk kihűlni a tepsiben. Porcukrozzuk, és felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35X25X6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10185
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 20.

Ajánló

Reggelire kávé, kakaó vagy tej mellé, vagy forralt borral isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Adventi süti a kollégáknak. Nagyon finom, puha tésztája van. Forralt bor készült mellé.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...