Fahéjas és kakaós kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
5 kcal
-
8 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
50g tej28 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
A töltelékhez
Összesen
692
kcal
- 8% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
500g tej280 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
A töltelékhez
Összesen
6924
kcal
- 8% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
43g finomliszt156 kcal
-
4.3g porcukor17 kcal
-
4.3g margarin31 kcal
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
21.5g tej12 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
3.4g tojásfehérje2 kcal
A töltelékhez
-
0.9g fahéj2 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
12.9g cukor50 kcal
-
0.9g margarin6 kcal
Összesen
297
kcal
- 8% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 454.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
692
kcal
- 8% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.8 g
Zsír
-
Összesen 146.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4543.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 414 mg
-
Kálcium 1119 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 519 mg
-
Foszfor 1959 mg
-
Nátrium 476 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1262.4 g
-
Cukor 444 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 294 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1291 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 792 micro
-
Kolin: 801 mg
-
Retinol - A vitamin: 1218 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 825 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1120 micro
Összesen
6924
kcal
- 8% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 12.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
10 dkg margarin
-
5 dkg friss élesztő
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojássárgája
-
5 dl tej
A töltelékhez
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
30 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a tölteléket: a fahéjat és a kakaóport egy-egy tálkában összekevejük 15-15 dkg cukorral. Ha kevésnek találjuk, bátran növeljük a mennyiségeket.
- Az élesztőt 2,5 dl langyos, cukros tejben felfuttajuk. A lisztet tálba tesszük, a porcukorral, vaníliás cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal elkeverjük. A margarint megolvasztjuk. A liszt közpébe mélyedést készítünk: ide jön a tojássárgája, a felfutott élesztő. Elkezdjük a kezünkkel összekeverni, majd hozzáöntjük a margarint, és a maradék tejjel egynemű tésztává gyúrjuk.
- Duplájára kelesztjük, meleg helyen ruhával letakarva.
- Lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettévesszük, kigömbölyítjük, és ismét kelni hagyjuk kb. fél órát.
- Kinyújtjuk az egyiket kb. fél cm vastagra, lekenjük olvasztott margarinnal, és elterítjük rajta a tölteléket. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A másik kalácsot is elkészítjük a másik töltelékkel. Lekenjük őket tojásfehérjével. Kelni hagyjuk kb. fél órát. Ismét lekenjük tojásfehérjével.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
- Ha megsültek, akkor hagyjuk kihűlni a tepsiben. Porcukrozzuk, és felszeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35X25X6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 10155
- Feltöltés dátuma: 2011. december 20.
Ajánló
Reggelire kávé, kakaó vagy tej mellé, vagy forralt borral isteni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Adventi süti a kollégáknak. Nagyon finom, puha tésztája van. Forralt bor készült mellé.