Fahéjas csokitorta narancshabbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 27% Zsír
Narancshab
-
62g mascarpone249 kcal
-
13 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
Tortalap
-
21g étcsokoládé114 kcal
-
50g sütőtök19 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
13 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Tetejére
-
23g étcsokoládé127 kcal
-
12 kcal
Összesen
1226
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 27% Zsír
Narancshab
-
370g mascarpone1495 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Tortalap
-
125g étcsokoládé683 kcal
-
300g sütőtök113 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Tetejére
-
140g étcsokoládé764 kcal
-
71 kcal
Összesen
7349
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 27% Zsír
Narancshab
-
17.2g mascarpone70 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
-
18.6g habtejszín54 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
4.2g narancslé2 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
Tortalap
-
5.8g étcsokoládé32 kcal
-
14g sütőtök5 kcal
-
7g finomliszt25 kcal
-
9.3g porcukor36 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.9g napraforgó olaj53 kcal
Tetejére
-
6.5g étcsokoládé36 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
342
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 84.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 994.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.7 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 108.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 438 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 354 micro
-
β-karotin 1831 micro
-
β-crypt 1482 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
1226
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 78.4 g
Zsír
-
Összesen 504.8 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 825 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5964.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1527 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 560 mg
-
Foszfor 2433 mg
-
Nátrium 1304 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 640.2 g
-
Cukor 457 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 649.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2626 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 66 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 373 mg
-
Retinol - A vitamin: 1251 micro
-
α-karotin 2125 micro
-
β-karotin 10985 micro
-
β-crypt 8891 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 700 micro
Összesen
7349
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 512 micro
-
β-crypt 414 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
Narancshab
-
37 dkg mascarpone
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
Tortalap
-
30 dkg sütőtök
-
15 dkg finomliszt
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
1 késhegynyi fahéj
-
1 csipet só
-
1.5 dl napraforgó olaj
Tetejére
-
14 dkg étcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Narancshab
- A mascarponét és a kétféle cukrot egy robotgép segítségével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját, levét, és jól elkeverjük benne.
- Ezután a jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, közben beledolgozzuk a habfixálót, majd a kétféle krémet óvatosan egybeforgatjuk, és a felhasználásig hidegre tesszük.
Tortalap
- A lisztet összeforgatjuk a sóval, őrölt fahéjjal, sütőporral és a szódabikarbónával. A sült, kihűlt tököt egy villával simára nyomkodjuk.
- A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzákeverjük a vízfürdő felett megolvasztott és lehűlt csokoládét, a sütőtökpürét, majd belekeverjük az olajat is kisebb adagokban.
- Végül kisebb adagokban beleforgatjuk a sütőporos lisztet egy fakanál segítségével.
- A masszát két db, kb. 18 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Végül 150-160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- A megsült tésztát pár percig a formában hagyjuk pihenni, majd rácsra borítva hűlni hagyjuk.
- Ha teljesen kihűlt, összeállítjuk a tortát. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal, a simább fele legyen a teteje. Végül a maradék krémmel körbekenjük, ezután hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen.
- A lehűlt tortát olvasztott, langyosra hűlt csokoládéval díszítjük. Én a torta közepére csurgattam a csokoládét, és a torta mozgatásával kissé lefolyattam az oldalára is. Kenegetésre nincs szükség, szépen eloszlik rajta, és rövid idő alatt meg is dermed rajta.
- Ha maradna krémünk, pohárkrémként tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 29
- 7 napos nézettség: 532
- Össznézettség: 3709
- Feltöltés dátuma: 2018. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom szaftos, zamatos állagú a tésztája, és nagyon jól illik hozzá a habos- narancsos krém. Forrás: net