r
Nosalty Logó

Fahéjas csokitorta narancshabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Fahéjas csokitorta narancshabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Narancshab

Tortalap

Tetejére

Összesen 1226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Narancshab

Tortalap

Tetejére

Összesen 7349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Narancshab

Tortalap

Tetejére

Összesen 342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    354 micro
  • β-karotin
    1831 micro
  • β-crypt
    1482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    504.8 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5964.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    560 mg
  • Foszfor
    2433 mg
  • Nátrium
    1304 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    640.2 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    2125 micro
  • β-karotin
    10985 micro
  • β-crypt
    8891 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 7349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    414 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Narancshab

Tortalap

Tetejére

Elkészítés

Narancshab

  1. A mascarponét és a kétféle cukrot egy robotgép segítségével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját, levét, és jól elkeverjük benne.
  2. Ezután a jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, közben beledolgozzuk a habfixálót, majd a kétféle krémet óvatosan egybeforgatjuk, és a felhasználásig hidegre tesszük.

Tortalap

  1. A lisztet összeforgatjuk a sóval, őrölt fahéjjal, sütőporral és a szódabikarbónával. A sült, kihűlt tököt egy villával simára nyomkodjuk.
  2. A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzákeverjük a vízfürdő felett megolvasztott és lehűlt csokoládét, a sütőtökpürét, majd belekeverjük az olajat is kisebb adagokban.
  3. Végül kisebb adagokban beleforgatjuk a sütőporos lisztet egy fakanál segítségével.
  4. A masszát két db, kb. 18 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Végül 150-160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. A megsült tésztát pár percig a formában hagyjuk pihenni, majd rácsra borítva hűlni hagyjuk.
  6. Ha teljesen kihűlt, összeállítjuk a tortát. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal, a simább fele legyen a teteje. Végül a maradék krémmel körbekenjük, ezután hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen.
  7. A lehűlt tortát olvasztott, langyosra hűlt csokoládéval díszítjük. Én a torta közepére csurgattam a csokoládét, és a torta mozgatásával kissé lefolyattam az oldalára is. Kenegetésre nincs szükség, szépen eloszlik rajta, és rövid idő alatt meg is dermed rajta.
  8. Ha maradna krémünk, pohárkrémként tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 532
  • Össznézettség: 3709
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas csokitorta narancshabbal
Katharosz 499 recept

Nagyon finom szaftos, zamatos állagú a tésztája, és nagyon jól illik hozzá a habos- narancsos krém. Forrás: net

Hozzávalók

Narancshab

Tortalap

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...