r
Nosalty Logó

Fahéjas-csokis tallér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baba89
Fahéjas-csokis tallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír

20 db-hoz

Összesen 621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír

20 db-hoz

Összesen 2482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír

20 db-hoz

Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.8 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 2482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

20 db-hoz

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 200°C-ra, és egy nagy tepsibe sütőpapírt tekerünk.
  2. Előveszünkk egy tálat, amiben mixerrel habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással.
  3. Utána hozzáöntjük a tojásos keverékhez a lisztet, a kakaóport, szódabikarbónát és a fahéjat.
  4. Apró darabokra vágjuk a csokit, és azt is hozzáadjuk a sűrű masszához.
  5. Vizezett kézzel diónyi golyókat formálunk, és tisztes távolságban elhelyezzük őket a tepsiben (hiszen sülés közben összenőhetnek a sütik).
  6. 12-13 percig sütjük (valóban ennyi) kívül ropogós, belül pedig lágy és folyékony a csoki. Én ahogy kiveszem a sütőből, egyből zacskóba szoktam csomagolni, hogy ne keményedjen meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 34998
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-csokis tallér
Baba89 4 recept

Ez a csokis finomság a párom és a családom kedvenc süteménye, és nekem is annyiból, hogy az elkészítése pofon egyszerű, megvan nagyon gyorsan, és csak egy tálat kell összekenni, és általában mindig dupla adagot kell belőle sütnöm.:) A receptet Stahl Judit Gyorsan, valami finomat! könyvéből vettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...