r
Nosalty Logó

Fahéjas csirke baconnel és meggyszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pechula Alexa
Fahéjas csirke baconnel és meggyszósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A meggyszósz

1269
Kalória
116.4g
Fehérje
26g
Szénhidrátok
73.9g
Zsír
419.8g
Víz
433.1g
Koleszterin
272.3mg
Rost
957.1mg
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A meggyszósz

Összesen 1269 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A meggyszósz

Összesen 5075 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A meggyszósz

Összesen 178 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3379.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    1444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    419.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1269 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    465.5 g

Zsír

  • Összesen
    295.5 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13519 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    480 mg
  • Kálcium
    1746 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    4933 mg
  • Nátrium
    5778 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    1679 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    164 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    1511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    973 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 5075 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Vékony szeletekre vágjuk a csirkét, majd kiklpofoljuk és befűszerezzük.
  2. Négy részre osztjuk a bacon-t.
  3. Egyik részét a tepsi aljára fektetjük rá a csirkemell, rá a sajt.
  4. Ezt addig ismételjük, míg nem fogynak el, de a tetején bacon legyen!
  5. A sütési idő kb. 40-50 perc, de a csirkemell megszúrásával ellenőrizhetjük. (Ajánlott a tetejére fóliát tenni az elején, igy hamarabb kész lesz.)
  6. Közben a meggyről leszűrjük a levét, a gyümölcsöt félretesszük és a levét feltesszük egy lábosban forrni.
  7. Beledobjuk a szegfűszeget és a fahéjat, belereszeljük a citromhéjat és facsarunk bele egy kis levét is.
  8. Ha felforrt, beletesszük a meggyeket is.
  9. A keményítőt elkeverjük a 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a meggyes léhez.
  10. Forrás után, hogy elérjük a megfelelő állagot, higíthatjuk vízzel, vagy keverhetünk még bele keményítőt is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Vacsit készítettem, hogy anyának ne kelljen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!