r
Nosalty Logó

Fahéjas csillagok Nutellával®

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas csillagok Nutellával®
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 799 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2559.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 3196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 482 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük fel a sütőt 120°C-ra, és helyezzük a sütőrácsot középállásba. Verjük fel a tojásfehérjéket keményre. A felvert habból tegyünk félre 2 evőkanálnyit a cukormázhoz.
  2. Óvatos mozdulatokkal keverjük bele a fahéjat és az őrölt mogyorót a maradék tojásfehérjébe, amíg össze nem áll.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát két réteg sütőpapír között 4 mm vastagságúra, majd csillag alakú süteménykiszúróval szúrjunk ki formákat. Tegyük a süteményeket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd egy kerek kiszúró segítségével vágjunk lyukat a sütemények felének közepébe. A megmaradt tojáshabot keverjük el a citromlével, és kenjük rá a felső süteményekre egy teáskanállal.
  4. Süssük 10 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Töltsünk Nutellát® egy kis végű (2 mm) nyomózsákba. Nyomjunk kb. 4 g Nutellát® az alsó süteményekre (amelyikben nincs lyuk), amiket fedjünk be a felső süteményekkel (amelyikben a lyuk van).
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6242
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Osztozkodni még soha nem volt ilyen jó: csillag alakú keksz, karácsonyi ünnepek és barátok. Egy tökéletes karácsonyi recept, kis fűszeres, ízekben gazdag falatkával. Süssük közösen a gyermekekkel ezt a hagyományos, német édességet, és az ünnep még édesebb tud lenni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...