r
Nosalty Logó

Fahéjas csigák - Glasertől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Fahéjas csigák - Glasertől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 453 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 3628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 453 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    161.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.7 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1427 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1400 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 3628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az egész tojást, tovább keverjük, majd a 2 tojássárgáját, és tovább keverjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, majd 2/3-át a vajas masszához keverjük. A maradék lisztet kézzel a tésztához gyúrjuk. Ha szükséges adunk hozzá még egy kis lisztet. A tésztát elfelezzük.
  3. Lisztezett munkalapon a tésztának az egyik felét, 25x35 cm téglalappá nyújtjuk.
  4. A cukort elkeverjük a fahéjjal. A tojásfehérjét egy villával enyhén felverjük. A felvert tojásfehérjével megkenjük a kinyújtott tésztát, megszórjuk a fahéjas cukor felével, majd szorosan feltekerjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
  5. A tésztatekercseket alufóliába csomagoljuk, és kb 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Éles késsel a tekercseket kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11009
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon egyszerű és finom aprósütemény. Ebből az adagból kb. 70 db csiga lesz.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...