Fahéjas csigák - Glasertől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
Az omlós tésztához
-
13g cukor48 kcal
-
22g vaj157 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A töltelékhez
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
9g cukor36 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
453
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
Az omlós tésztához
-
100g cukor387 kcal
-
175g vaj1255 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
A töltelékhez
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
3628
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
Az omlós tésztához
-
10.8g cukor42 kcal
-
18.9g vaj136 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
4.3g tojássárgája14 kcal
-
43.2g finomliszt157 kcal
A töltelékhez
-
8.6g tojásfehérje4 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
391
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
453
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 161.2 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 990 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1490.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 482.7 g
-
Cukor 177 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 203.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1427 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 546 mg
-
Retinol - A vitamin: 1400 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 753 micro
Összesen
3628
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
391
kcal
Hozzávalók
Az omlós tésztához
-
100 g cukor
-
175 g vaj
-
1 csipet só
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
400 g finomliszt
A töltelékhez
-
2 db tojásfehérje
-
75 g cukor
-
2 teáskanál fahéj
Elkészítés
Az omlós tésztához
- Vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az egész tojást, tovább keverjük, majd a 2 tojássárgáját, és tovább keverjük.
- A lisztet elkeverjük a sóval, majd 2/3-át a vajas masszához keverjük. A maradék lisztet kézzel a tésztához gyúrjuk. Ha szükséges adunk hozzá még egy kis lisztet. A tésztát elfelezzük.
- Lisztezett munkalapon a tésztának az egyik felét, 25x35 cm téglalappá nyújtjuk.
- A cukort elkeverjük a fahéjjal. A tojásfehérjét egy villával enyhén felverjük. A felvert tojásfehérjével megkenjük a kinyújtott tésztát, megszórjuk a fahéjas cukor felével, majd szorosan feltekerjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
- A tésztatekercseket alufóliába csomagoljuk, és kb 2 órára hűtőbe tesszük.
- Éles késsel a tekercseket kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 166
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11018
- Feltöltés dátuma: 2011. november 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon egyszerű és finom aprósütemény. Ebből az adagból kb. 70 db csiga lesz.