r
Nosalty Logó

Fahéjas csiga krémsajtos öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Fahéjas csiga krémsajtos öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 1371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 5490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    219 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4233.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    2606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    803.2 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 5490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk a szárított élesztőt. Kb. 20 percig hagyjuk állni, mire szépen felhabosodik. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk benne a vajat. Mikor már nincsenek benne nagyobb vajdarabkák, egy mélyedést csinálunk a közepébe, beleöntjük az élesztős tejet és összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, alaposan átgyúrjuk, hogy lágy, sima tésztát kapjunk, visszatesszük a tálba, folpackkal beborítjuk, és meleg helyen 40 perc alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kétfelé vesszük. Mindkét gömböcöt lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (1,5 cm vastagra), megkenjük puha vajjal, megszórjuk fahéjas barna cukorral (vagy kakaós kristálycukorral), és feltekerjük. Éles késsel felszeleteljük (14-15 csiga lesz), és egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába helyezzük őket. Ne túl szorosan, hagyjunk bőven helyet, hiszen még kelni fog. Lefóliázzuk a tortaformát, és újabb 20 percig kelesztjük. Megkenjük a csigatortát egy felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb. 20 perc alatt. Amíg a csiggancsok sülnek, elkészítjük a mázat: a vajat a porcukorral elkezdjük alacsony fokozaton mixerrel összedolgozni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a krémsajtot. Sima masszává dolgozzuk. A kisült csigákat még melegen meglocsoljuk a krémsajtos öntettel, hagyjuk, hogy elolvadjon rajtuk az öntet, aztán pedig nem marad más hátra, mint hátradőljünk a székben és élvezzük a munkánk gyümölcsét.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 5875
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas csiga krémsajtos öntettel
Szofika 104 recept

Hummingbird Bakery: Home, sweet home c. szakácskönyvében jelent meg a recept és azonnal felcsigázott, a melegen olvadozó krémsajtos öntet a fahéjas csigákon. Nem csalódtam, a legfinomabb fahéjas csiga lett, amit valaha készítettem. Természetesen a krémsajtos öntet opcionális, anélkül is elkészíthető, de halkan súgom meg, hogy jelentősen növeli a csiguszok élvezeti értékét, kár lespórolni róla.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...