Fahéjas csiga krémsajtos öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
75g tej42 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
4 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
2g só0 kcal
-
21g vaj152 kcal
A töltelékhez
-
20g vaj143 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
14g tojás17 kcal
Az öntethez
Összesen
1371
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
300g tej168 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
16 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
6g só0 kcal
-
85g vaj609 kcal
A töltelékhez
-
80g vaj574 kcal
-
80g barna cukor304 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Az öntethez
Összesen
5490
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
18.6g tej10 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
31g finomliszt113 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
5.3g vaj38 kcal
A töltelékhez
-
5g vaj36 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
Az öntethez
Összesen
340
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1058.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 652 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.8 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 380 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
1371
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.9 g
Zsír
-
Összesen 219 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 642 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4233.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 568 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 722 mg
-
Nátrium 2606 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 803.2 g
-
Cukor 416 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 132.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1548 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 1520 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
5490
kcal
- 6% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
300 ml tej
-
25 g cukor
-
5 g instant élesztő
-
500 g finomliszt
-
1 teáskanál só
-
85 g vaj
A töltelékhez
-
80 g vaj
-
80 g barna cukor
-
1.5 teáskanál fahéj
Az öntethez
Elkészítés
A tésztához
- Langyos, cukros tejben felfuttatjuk a szárított élesztőt. Kb. 20 percig hagyjuk állni, mire szépen felhabosodik. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk benne a vajat. Mikor már nincsenek benne nagyobb vajdarabkák, egy mélyedést csinálunk a közepébe, beleöntjük az élesztős tejet és összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, alaposan átgyúrjuk, hogy lágy, sima tésztát kapjunk, visszatesszük a tálba, folpackkal beborítjuk, és meleg helyen 40 perc alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kétfelé vesszük. Mindkét gömböcöt lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (1,5 cm vastagra), megkenjük puha vajjal, megszórjuk fahéjas barna cukorral (vagy kakaós kristálycukorral), és feltekerjük. Éles késsel felszeleteljük (14-15 csiga lesz), és egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába helyezzük őket. Ne túl szorosan, hagyjunk bőven helyet, hiszen még kelni fog. Lefóliázzuk a tortaformát, és újabb 20 percig kelesztjük. Megkenjük a csigatortát egy felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb. 20 perc alatt. Amíg a csiggancsok sülnek, elkészítjük a mázat: a vajat a porcukorral elkezdjük alacsony fokozaton mixerrel összedolgozni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a krémsajtot. Sima masszává dolgozzuk. A kisült csigákat még melegen meglocsoljuk a krémsajtos öntettel, hagyjuk, hogy elolvadjon rajtuk az öntet, aztán pedig nem marad más hátra, mint hátradőljünk a székben és élvezzük a munkánk gyümölcsét.:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 5875
- Feltöltés dátuma: 2013. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szofika
104 recept
Hummingbird Bakery: Home, sweet home c. szakácskönyvében jelent meg a recept és azonnal felcsigázott, a melegen olvadozó krémsajtos öntet a fahéjas csigákon. Nem csalódtam, a legfinomabb fahéjas csiga lett, amit valaha készítettem. Természetesen a krémsajtos öntet opcionális, anélkül is elkészíthető, de halkan súgom meg, hogy jelentősen növeli a csiguszok élvezeti értékét, kár lespórolni róla.:)