Fahéj zabkorpás kenyérkéje
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g zabkorpa246 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
7g méz21 kcal
-
7g só0 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
250g víz0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
14g vaj100 kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
11.4g zabkorpa28 kcal
-
45.6g finomliszt166 kcal
-
0.8g méz2 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
28.5g víz0 kcal
-
9.1g tejföl18 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1209.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 692 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 94.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.4 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4837 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 1298 mg
-
Nátrium 2768 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 384.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 379.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 550.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Összekeverünk 10 dkg zabkorpát ugyanannyi liszttel.
- A langyos vízben feloldjuk az élesztőt és a mézet, és a zabkorpás liszttel csomómentesre keverjük. Lefedve fél órát kelni hagyjuk.
- Ezután hozzáadjuk a többi lisztet, amiben elkevertük a sót, aztán a tejfölt, és jól kidolgozzuk. Megint kelni hagyjuk fél órát.
- Ekkor lazán átgyúrjuk és veknit formázunk belőle, majd kivajazott tepsire tesszük, és ismét hagyjuk fél órát kelni letakarva.
- Közben előmelegítjük a sütőt, majd a tésztánk tetejét kicsit belisztezzük, és éles késsel hosszában két csíkban bemetsszük.
- Szép barnára sütjük, és deszkán vagy rácson hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5279
- Feltöltés dátuma: 2011. október 12.
Ajánló
Lehet 15 dkg zabkorpával és 35 dkg liszttel is készíteni, az is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A zabkorpa nagyon egészséges - mondta a doktornő -, egyen meg belőle minden reggel egy evőkanállal, ne tejjel, csak úgy vízben elkeverve, ne izguljon, semmi különös, mintha csak fűrészport enne, de meglátja, isteni hatása van az emésztőrendszerre. Így ismerkedtem össze a zabkorpával. A doktornőnek igaza volt mindenben, a fűrészporban is... De ettem elszántan, míg elegem nem lett. Hát nem elég nekem korán kelni, még fűrészport is gyűrjek magamba minden reggel? Akkor jött az ötletem, hogy kenyérbe teszem, hiszen úgy is bejut a szervezetembe. Mivel ilyen receptet nem találtam, magam kreáltam egyet saját eszem szerint, ahogy gondoltam, hogy jó lesz. És jó lett állagra is, ízre is, benne van a zabkorpa is, úgyhogy minden rendben. Nagyon-nagyon szeretem, már csak azért is, mert egyáltalán nem emlékeztet arra a bizonyos fűrészporra.