r
Nosalty Logó

Fahéj zabkorpás kenyérkéje

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Fahéj zabkorpás kenyérkéje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2002 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4837 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    2768 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 2002 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverünk 10 dkg zabkorpát ugyanannyi liszttel.
  2. A langyos vízben feloldjuk az élesztőt és a mézet, és a zabkorpás liszttel csomómentesre keverjük. Lefedve fél órát kelni hagyjuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a többi lisztet, amiben elkevertük a sót, aztán a tejfölt, és jól kidolgozzuk. Megint kelni hagyjuk fél órát.
  4. Ekkor lazán átgyúrjuk és veknit formázunk belőle, majd kivajazott tepsire tesszük, és ismét hagyjuk fél órát kelni letakarva.
  5. Közben előmelegítjük a sütőt, majd a tésztánk tetejét kicsit belisztezzük, és éles késsel hosszában két csíkban bemetsszük.
  6. Szép barnára sütjük, és deszkán vagy rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5279
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 12.

Ajánló

Lehet 15 dkg zabkorpával és 35 dkg liszttel is készíteni, az is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zabkorpa nagyon egészséges - mondta a doktornő -, egyen meg belőle minden reggel egy evőkanállal, ne tejjel, csak úgy vízben elkeverve, ne izguljon, semmi különös, mintha csak fűrészport enne, de meglátja, isteni hatása van az emésztőrendszerre. Így ismerkedtem össze a zabkorpával. A doktornőnek igaza volt mindenben, a fűrészporban is... De ettem elszántan, míg elegem nem lett. Hát nem elég nekem korán kelni, még fűrészport is gyűrjek magamba minden reggel? Akkor jött az ötletem, hogy kenyérbe teszem, hiszen úgy is bejut a szervezetembe. Mivel ilyen receptet nem találtam, magam kreáltam egyet saját eszem szerint, ahogy gondoltam, hogy jó lesz. És jó lett állagra is, ízre is, benne van a zabkorpa is, úgyhogy minden rendben. Nagyon-nagyon szeretem, már csak azért is, mert egyáltalán nem emlékeztet arra a bizonyos fűrészporra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...