r
Nosalty Logó

Fagyi alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Fagyi alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5710 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    223.6 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5788 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.2 g
  • Cukor
    631 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 5710 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, végül a vanília kivonatot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, több részletben adjuk hozzá a tojásos masszához, és még 5 percig keverjük.
  2. Zsírozott, lisztezett kuglófformába öntve, előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kész, 10 percig hagyjuk hűlni a formában, majd tortarácsra borítva hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
  3. A krémhez habosra keverjük a vajat a cukorral.
  4. A fagyit kivesszük a fagyasztóból, hogy amíg az alagút készül, addigra kanalazható legyen. A tészta tetejéről levágunk egy 2 cm-es lapot, félretesszük. A külső és a belső szélétől 2 cm-re körbevágjuk függőlegesen a süteményt, majd kávéskanállal óvatosan kiszedjük a két vágás közötti tésztát. Belekanalazzuk a fagyit, visszarakjuk a tetejére a lapot és bekenjük kívülről a krémmel. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol befedje, nehogy kiszáradjon a tészta, amíg hűtjük.
  5. Berakjuk a fagyasztóba minimum 12 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8931
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Ajánló

Nagyobb összejövetelekre, mert jó, ha elfogy egyszerre. Felvágás után nem ajánlatos a tárolgatás. A tésztát, amit kivágtunk a közepéből, fel lehet használni trifle-nek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megláttam ezt a süteményt és rögtön el akartam készíteni, de nem akartam megvenni a tortaformát, amiben csak ilyen lyukas süteményt lehet sütni. Van éppen elég lom már így is a házban, gondoltam valamelyik meglévő tepsit is tudom hasznosítani. Ez csak ötletadó. Én már készítettem a tésztát kakaópor nélkül, akkor a vanília helyett reszelt citromhéjjal volt ízesítve és gyümölcstölteléket raktam bele. Természetesen akkor nem kell a fagyasztóba rakni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...