Extra sajtos rúd
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2g só0 kcal
A tetejére
Összesen
649
kcal
- 11% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1413.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 896 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 341 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
649
kcal
- 11% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.6 g
Zsír
-
Összesen 225.7 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8482.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 1345 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 1361 mg
-
Nátrium 5377 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 351.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 264.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2073 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 534 mg
-
Retinol - A vitamin: 2044 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 811 micro
Összesen
3891
kcal
- 11% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 753.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 477 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
344
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet sóval, sajttal összekeverjük, majd a hideg vajjal ujjbeggyel gyorsan összemorzsoljuk.
- A felvert tojásos tejet hozzákeverjük, és összedolgozzuk gyors mozdulatokkal, hogy a kezünk melegét minél kevésbé vegye át.
- Ütögetve tömörítjük, nem gyúrjuk.
- Lapos koronggá pofozgatjuk a tésztát, és legalább 1 órára lehűtjük, csalhatunk egy kis mélyhűtőzéssel.
- 3 mm-re nyújtjuk, és csíkokra vágjuk a tésztát.
- Megkenjük és sajtozzuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sül meg.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 267
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 57997
- Feltöltés dátuma: 2013. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Jamie Oliver "sós omlós tésztája" ez a süti, kis átdolgozással annak érdekében, hogy minél sajtosabb legyen.