r
Nosalty Logó

Extra málnás light piskótatekercs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
edan
Extra málnás light piskótatekercs
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

141
Kalória
4.9g
Fehérje
22.8g
Szénhidrátok
3.5g
Zsír
79.6g
Víz
90g
Koleszterin
2.8g
Rost
5.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 141 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 141 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2216.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    637.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 1136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki egy 30x30-as tepsit sütőpapírral, a papírt kenjük meg vékonyan olajjal.
  2. Válasszuk szét a tojásokat. A zablisztet és a sütőport szitáljuk át.
  3. A tojások fehérjét kezdjük felverni a csipet sóval, majd evőkanalanként adjuk hozzá a xilitet, és verjük kemény habbá. Ekkor mérsékeljük minimumra a fokozatot a habverőn, és eresszük a tojások sárgáját egyenként a habba. Amikor egynemű halványsárga a massza, akkor fakanállalvagy spatulával alulról felfelé irányuló mozdulatokkal két részletben keverjük a habhoz a sütőporos lisztet.
  4. Kenjük a tésztát a sütőpapírra, toljuk a sütőbe, és mérsékeljük a hőmérsékletet 150 fokra. Így süssük tűpróbáig (nekem 25 percig tartott).
  5. Ha elkészült a piskóta, azonnal borítsuk egy deszkára, szedegessük le róla a sütőpapírt. Ha egyben lejött, akkor helyezzük vissza rá,és óvatosan tekerjük fel.
  6. A krémhez tegyük fel főni a málnát 1 dl almalével, forraljuk péppé, majd préseljük át szitán (nem kell túl finom szitán átnyomni, jót tesz neki, ha marad benne 1-2 mag).
  7. Mérjük le a gyümölcsvelőt, egészítsük ki almalével 4 dl-re, adjuk hozzá az édesítőt és a fahéjat is, tegyük vissza a tűzre.
  8. Fél dl almalével keverjük simára a pudingport, majd sűrítsük be vele a málnalevet. Ha egyet forrt, le is húzhatjuk a tűzről, időnként megkeverve (hogy ne bőrösödjön a teteje) hagyjuk hűlni negyed órát.
  9. Ekkorra a piskóta is meg kellett hogy hűljön, óvatosan tekerjük ki,és töltsük bele a málnakrémet.
  10. Tekerjük fel ismét a krémes piskótát, és tegyük hideg helyre legalább 2 órára. Éles késsel, minimális nyomással szeletelhető fel szépen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 30x30

Volt nekem egy hangyabolyom, akik jóízűen felfalták a vendégség előtt 24 órával gondosan elkészített sütimet, ez a málnás tekercs lett a jól sikerült vészmegoldás. :) 16 szeletre vágva 1 szeletre 69 kcal és ~9,5 ch jut.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!