r
Nosalty Logó

Extra málnás light piskótatekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Extra málnás light piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 141 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 141 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2216.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 1136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki egy 30x30-as tepsit sütőpapírral, a papírt kenjük meg vékonyan olajjal.
  2. Válasszuk szét a tojásokat. A zablisztet és a sütőport szitáljuk át.
  3. A tojások fehérjét kezdjük felverni a csipet sóval, majd evőkanalanként adjuk hozzá a xilitet, és verjük kemény habbá. Ekkor mérsékeljük minimumra a fokozatot a habverőn, és eresszük a tojások sárgáját egyenként a habba. Amikor egynemű halványsárga a massza, akkor fakanállalvagy spatulával alulról felfelé irányuló mozdulatokkal két részletben keverjük a habhoz a sütőporos lisztet.
  4. Kenjük a tésztát a sütőpapírra, toljuk a sütőbe, és mérsékeljük a hőmérsékletet 150 fokra. Így süssük tűpróbáig (nekem 25 percig tartott).
  5. Ha elkészült a piskóta, azonnal borítsuk egy deszkára, szedegessük le róla a sütőpapírt. Ha egyben lejött, akkor helyezzük vissza rá,és óvatosan tekerjük fel.
  6. A krémhez tegyük fel főni a málnát 1 dl almalével, forraljuk péppé, majd préseljük át szitán (nem kell túl finom szitán átnyomni, jót tesz neki, ha marad benne 1-2 mag).
  7. Mérjük le a gyümölcsvelőt, egészítsük ki almalével 4 dl-re, adjuk hozzá az édesítőt és a fahéjat is, tegyük vissza a tűzre.
  8. Fél dl almalével keverjük simára a pudingport, majd sűrítsük be vele a málnalevet. Ha egyet forrt, le is húzhatjuk a tűzről, időnként megkeverve (hogy ne bőrösödjön a teteje) hagyjuk hűlni negyed órát.
  9. Ekkorra a piskóta is meg kellett hogy hűljön, óvatosan tekerjük ki,és töltsük bele a málnakrémet.
  10. Tekerjük fel ismét a krémes piskótát, és tegyük hideg helyre legalább 2 órára. Éles késsel, minimális nyomással szeletelhető fel szépen.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19137
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt nekem egy hangyabolyom, akik jóízűen felfalták a vendégség előtt 24 órával gondosan elkészített sütimet, ez a málnás tekercs lett a jól sikerült vészmegoldás. :) 16 szeletre vágva 1 szeletre 69 kcal és ~9,5 ch jut.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...