r
Nosalty Logó

Extra céklás piramis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sziszy2
Extra céklás piramis
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

hozzávalók a tésztához

krém hozzávalók

töltelék

Összesen 1108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

hozzávalók a tésztához

krém hozzávalók

töltelék

Összesen 6638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

hozzávalók a tésztához

krém hozzávalók

töltelék

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    407.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4512 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    1845 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.8 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    912 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 6638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

krém hozzávalók

töltelék

Elkészítés

hozzávalók a tésztához

  1. A céklákat megtisztítjuk, feldaraboljuk, és cukros, fahéjas vízben puhára főzzük. A főzés vége felé 1 dl vörösbort adunk a főzővízhez. Leszűrjük a céklát, és aprítógépbe tesszük.
  2. Hozzáadjuk az étcsokoládét és a puha vajat. Összeturmixoljuk.
  3. Az egész tojásokat habosra verjük a cukorral és a csipet sóval. Összekeverjük a csokis, vajas céklával. Beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt kb. 25X30-as tepsibe öntjük a tésztát. Kb.20 percig sütjük légkeveréses sütőben. Nem szabad nagyon kiszárítani, jó "szaftos"kell, hogy maradjon. Ha kicsit kihűlt, összemorzsoljuk.
  5. A fehér csokoládét mikróban óvatosan megolvasztjuk, és langyosra hűtjük. Összekeverjük a hideg mascarponéval.
  6. Beleszórjuk a zselatinfixet, elkeverjük, és hűtőbe tesszük egy kicsit dermedni.
  7. Elővesszük a piramiskészítő formánkat, és pirított, darált dióval vékonyan "kibéleljük". Megtömjük az összetördelt céklás, csokis sütinkkel. A közepébe lyukat készítünk, és oda helyezzük a darált dióba meghempergetett marcipánmasszából készített golyót.
  8. Megkenjük a fehér csokoládés mascarponéval, és végül befedjük egy darab Albert keksszel, ami a piramis alja. Ha legalább egy napot áll a hűtőben, akkor lesz az igazi, mert addigra megpuhul az Albert keksz is, és összeérnek az ízek.
  9. Tálalásnál a fűszeres céklalevet használjuk fel, keményítővel besűrítve, és alaposan lehűtve.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25X30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 742
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sziszy2 1 recept

Az egészséges, ámbár sokak által nem kedvelt cékla felhasználásával készült ez a finom és mutatós süti, amit bárki megkóstolt, mindenkit lenyűgözött. Kitűnő vendégváró, mert előre elkészíthető.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

krém hozzávalók

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!