Étcsokoládés crème brûlée
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
blange
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
Elkészítés
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
23g porcukor87 kcal
-
63g tej35 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
Tálalás
-
10g nádcukor38 kcal
Összesen
544
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
Elkészítés
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
500g tej280 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Tálalás
-
80g nádcukor304 kcal
Összesen
4348
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
Elkészítés
-
12.3g étcsokoládé67 kcal
-
9.9g tojássárgája32 kcal
-
11.1g porcukor43 kcal
-
30.9g tej17 kcal
-
30.9g habtejszín90 kcal
Tálalás
-
4.9g nádcukor19 kcal
Összesen
268
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 461.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
544
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.1 g
Zsír
-
Összesen 269.6 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3692.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 1302 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 1344 mg
-
Nátrium 569 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.3 g
-
Cukor 389 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 404.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2009 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 464 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 1398 mg
-
Retinol - A vitamin: 1964 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 493 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1812 micro
Összesen
4348
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 100°C-ra (gázsütő 3-4-es fokozat). Halványan kivajazunk 8 kis szuflé- vagy brulée-formát. (A brulée-forma laposabb, ezért abban szilárdabb lesz a krém, de ha csak magasabb falú van, azzal is működik.)
- A csokoládét apróra vágjuk. A porcukrot a tojássárgájával fehéredésig, habosra keverjük.
- A tejszínt és a tejet összekeverjük, majd egy vastagfalú és/vagy dupla fenekű edényben, alacsony lángon forráspontig hevítjük.
- Ha forr, beleszórjuk az apróra vágott csokoládét, majd folyamatosan, széles mozdulatokkal keverjük, míg a csoki fel nem olvad és egynemű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy lekapjon!
- Ha szépen elvegyült, folyamatos kevergetés közben óvatosan a cukros tojáshoz öntjük. Azért kell lassan, hogy a tojást véletlenül se főzzük meg. Ezt is alaposan egyneműsítjük.
- Elosztjuk a krémet a 8 kis formába, majd 45 percig sütjük, amíg a teteje remegős nem lesz.
- Éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
Tálalás
- Tálalás előtt kivesszük a hűtőből a brulée-ket, majd mindegyiket megszórjuk egy kanál nádcukorral.
- Karamellizáló pisztollyal (zsebsárkány :) ) megolvasztjuk a cukrot, amíg egybefüggő réteget nem képez. Ha nincs pisztolyunk, akkor sütőben a grill is megteszi.
- Fogunk egy kanalat, betörjük a cukortükröt, és elkanalazzuk. :)
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3080
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
blange
4 recept
A klasszikus crème brûlée étcsokoládéval megbolondított verziója. Kicsit más (hígabb) lesz az állaga, mint a klasszikus édességnek, de ez az élvezeti értékéből mit sem von le. Érdemes előző nap elkészíteni, hűtőben dermeszteni, és csak tálaláskor rákaramellizálni a cukrot.