r
Nosalty Logó

Étcsokoládés crème brûlée

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
blange
Étcsokoládés crème brûlée
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Elkészítés

Tálalás

Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Elkészítés

Tálalás

Összesen 4348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Elkészítés

Tálalás

Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    269.6 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3692.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1302 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.3 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    464 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    1398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1964 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1812 micro
Összesen 4348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tálalás

Elkészítés

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 100°C-ra (gázsütő 3-4-es fokozat). Halványan kivajazunk 8 kis szuflé- vagy brulée-formát. (A brulée-forma laposabb, ezért abban szilárdabb lesz a krém, de ha csak magasabb falú van, azzal is működik.)
  2. A csokoládét apróra vágjuk. A porcukrot a tojássárgájával fehéredésig, habosra keverjük.
  3. A tejszínt és a tejet összekeverjük, majd egy vastagfalú és/vagy dupla fenekű edényben, alacsony lángon forráspontig hevítjük.
  4. Ha forr, beleszórjuk az apróra vágott csokoládét, majd folyamatosan, széles mozdulatokkal keverjük, míg a csoki fel nem olvad és egynemű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy lekapjon!
  5. Ha szépen elvegyült, folyamatos kevergetés közben óvatosan a cukros tojáshoz öntjük. Azért kell lassan, hogy a tojást véletlenül se főzzük meg. Ezt is alaposan egyneműsítjük.
  6. Elosztjuk a krémet a 8 kis formába, majd 45 percig sütjük, amíg a teteje remegős nem lesz.
  7. Éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.

Tálalás

  1. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből a brulée-ket, majd mindegyiket megszórjuk egy kanál nádcukorral.
  2. Karamellizáló pisztollyal (zsebsárkány :) ) megolvasztjuk a cukrot, amíg egybefüggő réteget nem képez. Ha nincs pisztolyunk, akkor sütőben a grill is megteszi.
  3. Fogunk egy kanalat, betörjük a cukortükröt, és elkanalazzuk. :)
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3077
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
blange 4 recept

A klasszikus crème brûlée étcsokoládéval megbolondított verziója. Kicsit más (hígabb) lesz az állaga, mint a klasszikus édességnek, de ez az élvezeti értékéből mit sem von le. Érdemes előző nap elkészíteni, hűtőben dermeszteni, és csak tálaláskor rákaramellizálni a cukrot.

Hozzávalók

Elkészítés

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...