r
Nosalty Logó

Erőleves húsgombóccal és fánkocskákkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Erőleves húsgombóccal és fánkocskákkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Élelmiszerek előkészítése

Leves

Levesbetét

Húsgombóc

Tálalás

478
Kalória
18.5g
Fehérje
12.7g
Szénhidrátok
39.3g
Zsír
579.6g
Víz
120.5g
Koleszterin
1.5g
Rost
1.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Élelmiszerek előkészítése

Leves

Levesbetét

Húsgombóc

Tálalás

Összesen 478 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Élelmiszerek előkészítése

Leves

Levesbetét

Húsgombóc

Tálalás

Összesen 4774 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Élelmiszerek előkészítése

Leves

Levesbetét

Húsgombóc

Tálalás

Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    579.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 478 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    184.7 g

Zsír

  • Összesen
    393.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    247 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13911.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    10777 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    5795.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    3196 micro
  • β-karotin
    7839 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    1613 micro
Összesen 4774 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

Élelmiszerek előkészítése

  1. A húst és a csontot megmossuk, a zöldségeket meghámozzuk, tojásokat kettéválasztjuk (egyet meghagyunk a húsgombócoknak).
  2. A csontot nagyobb szeletekre szeljük.
  3. A húst a zöldségekkel együtt ledaráljuk.

Leves

  1. A ledarált zöldséges-húsos pépbe belekeverjük a tojásfehérjét (7db), és kevés tárkonyt vagy bazsalikomot.
  2. Hideg vízben feltesszük főni a húst, és amikor kezd habzani, nem szedjük le a habját, hanem belekeverjük.
  3. 3 óra főzés után levesszük a tűzről, és leszűrjük.
  4. 30 percet hűlni hagyjuk, utána vastagabb szalvétával eltávolítjuk a zsír nagy részét a felszínéről.

Levesbetét

  1. A vizet és az olajat feltesszük főni.
  2. Amikor elkezd forrni, belekeverjük apránként a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Amikor kellőképpen elhűlt (kicsit langyos), egyenként belekeverünk a tojásokat, és simára keverjük.
  4. Fánkocskákat formálunk, és olajban kisütjük. (Ha nem akarjuk olajban sütni, akkor sütőben 200 fokon 13 percig sütjük)

Húsgombóc

  1. A leves szűrésénél fennmaradt húsba belekeverünk egy egész tojást, és fűszerezzük.
  2. 2-2,5 cm átmérőjű labdácskákat formálunk, és olajban kisütjük.
  3. Szalvétára szedjük ki.

Tálalás

  1. A fánkocskákat kicsi lapos tányéron külön tálaljuk, 4 darabot egy személyre.
  2. A levesből 1-2 dl egy személyre.
  3. A húsgombócot tálaláskor a levesbe helyezzük (2-3 db egy személyre).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 90 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Iskolában tanult recept felturbózva.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Innen tudhatod, hogy elfagytak-e a gyümölcsfáid

Az április szeszélyes időjárását még a meteorológusok sem mindig tudják előre megjósolni, így nem csoda, ha váratlanul ér egy fagyos éjszaka, ami a növényeidet, többek közt a gyümölcsfáidat is megrongálhatja. Most eláruljuk, honnan tudod megállapítani, hogy fagykár érte őket, és ha igen, akkor mi a teendő!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!