Erőleves húsgombóccal és fánkocskákkal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
Élelmiszerek előkészítése
-
50g marhahús71 kcal
-
300g marhacsont0 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
10g fehérrépa6 kcal
-
10g zeller4 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
1g bors1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10g paradicsom2 kcal
-
28g tojásfehérje15 kcal
-
450g víz0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
Leves
-
10g víz0 kcal
-
75 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
22g tojás28 kcal
Levesbetét
Húsgombóc
Tálalás
Összesen
478
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
Élelmiszerek előkészítése
-
500g marhahús710 kcal
-
3000g marhacsont0 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
100g fehérrépa64 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
5g bors13 kcal
-
10g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
280g tojásfehérje146 kcal
-
4500g víz0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
Leves
-
100g víz0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
10g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
220g tojás277 kcal
Levesbetét
Húsgombóc
Tálalás
Összesen
4774
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
Élelmiszerek előkészítése
-
5.2g marhahús7 kcal
-
31.2g marhacsont0 kcal
-
1g sárgarépa0 kcal
-
1g fehérrépa1 kcal
-
1g zeller0 kcal
-
1g vöröshagyma0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g paradicsom0 kcal
-
2.9g tojásfehérje2 kcal
-
46.8g víz0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
Leves
-
1g víz0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
Levesbetét
Húsgombóc
Tálalás
Összesen
49
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 39.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1391.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 1078 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 579.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 320 micro
-
β-karotin 784 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 257 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
478
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 184.7 g
Zsír
-
Összesen 393.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 247 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 1205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13911.2 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 329 mg
-
Foszfor 1933 mg
-
Nátrium 10777 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 5795.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1174 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 242 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 1191 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 3196 micro
-
β-karotin 7839 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 1613 micro
Összesen
4774
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 27 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
Élelmiszerek előkészítése
-
500 g marhahús
-
3 kg marhacsont
-
100 g sárgarépa
-
100 g fehérrépa
-
100 g zeller
-
100 g vöröshagyma
-
5 g bors
-
10 g só
-
2 db babérlevél
-
100 g paradicsom
-
7 db tojásfehérje
-
4.5 l víz
Leves
-
1 dl víz
-
1 dl napraforgó olaj
-
10 g só
-
100 g finomliszt
-
4 db tojás
Levesbetét
Húsgombóc
Tálalás
Elkészítés
Élelmiszerek előkészítése
- A húst és a csontot megmossuk, a zöldségeket meghámozzuk, tojásokat kettéválasztjuk (egyet meghagyunk a húsgombócoknak).
- A csontot nagyobb szeletekre szeljük.
- A húst a zöldségekkel együtt ledaráljuk.
Leves
- A ledarált zöldséges-húsos pépbe belekeverjük a tojásfehérjét (7db), és kevés tárkonyt vagy bazsalikomot.
- Hideg vízben feltesszük főni a húst, és amikor kezd habzani, nem szedjük le a habját, hanem belekeverjük.
- 3 óra főzés után levesszük a tűzről, és leszűrjük.
- 30 percet hűlni hagyjuk, utána vastagabb szalvétával eltávolítjuk a zsír nagy részét a felszínéről.
Levesbetét
- A vizet és az olajat feltesszük főni.
- Amikor elkezd forrni, belekeverjük apránként a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hagyjuk kihűlni.
- Amikor kellőképpen elhűlt (kicsit langyos), egyenként belekeverünk a tojásokat, és simára keverjük.
- Fánkocskákat formálunk, és olajban kisütjük. (Ha nem akarjuk olajban sütni, akkor sütőben 200 fokon 13 percig sütjük)
Húsgombóc
- A leves szűrésénél fennmaradt húsba belekeverünk egy egész tojást, és fűszerezzük.
- 2-2,5 cm átmérőjű labdácskákat formálunk, és olajban kisütjük.
- Szalvétára szedjük ki.
Tálalás
- A fánkocskákat kicsi lapos tányéron külön tálaljuk, 4 darabot egy személyre.
- A levesből 1-2 dl egy személyre.
- A húsgombócot tálaláskor a levesbe helyezzük (2-3 db egy személyre).
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1585
- Feltöltés dátuma: 2015. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Iskolában tanult recept felturbózva.