r
Nosalty Logó

Eredeti spaghetti alla carbonara

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Eredeti spaghetti alla carbonara
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

876
Kalória
33.7g
Fehérje
95.1g
Szénhidrátok
38.2g
Zsír
47.9g
Víz
365.2g
Koleszterin
4g
Rost
3.5g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 876 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1751 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 876 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3233.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 1751 kcal
  • 16% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

  1. A guancialét vágjuk 1 cm vastag, 1-2 cm széles hasábokra. A percorinót reszeljük le. A tojást keverjük ki a sárgájával, majd borsozzuk meg erősen, és adjuk hozzá a reszelt sajtot.
  2. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben főzzük al dente alatti roppanósságúra. ha a csomagoláson 8 perc van, akkor 6 perc. Akkor jó, ha azt gondoljuk, hogy 1 perc még kéne neki, hogy al dente legyen. Vegyünk ki a főzővízből 2-2,5 decinyit.
  3. Közben a guanciálét közepes lángon olvasszuk ki, úgy, hogy szép üveges legyen, de nem piruljon roppanósra. Vegyük ki a serpenyőből, tegyük félre.
  4. Amint a tészta elérte az előbb leírt állagot, szűrjük le, és adjuk hozzá a forró serpenyőben lévő kisült szalonnazsírhoz. Egyszer-kétszer keverjük át, majd adjunk hozzá 1-1,5 merőkanálnyit a főzővízből, és kevergessük folyamatosan, amíg csak 2-3 evőkanálnyi víz marad a tésztán.
  5. Húzzuk le a tűzről, zúdítsuk rá a szépen kisült szalonnát és a tojásos sajtos keveréket, majd azonnal kezdjük el összekeverni. Ha a tojás és a víz krémes emulziója bevonja a tésztát, akkor azonnal előmelegített tányérra szedjük, és fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Az egyik legismertebb olasz tésztaétel, amibe a híresztelések ellenére nem kell tejszín, csak némi kis technikai tudás, meg kiváló alapanyagok!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hunyadi sertéskaraj

Ezt a receptet egy étteremből rendeltük, a szórólapon megnéztem a hozzávalókat, és ez alapján elkészítettem otthon is. Nagyon finom, picit pikáns étel az uborkától!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!