r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcsös csokoládétorta bonbonnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Erdeigyümölcsös csokoládétorta bonbonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A bonbonokhoz (el is hagyható)

Összesen 533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A bonbonokhoz (el is hagyható)

Összesen 4256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A csokoládékrémhez

A bonbonokhoz (el is hagyható)

Összesen 355 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 533 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    273.7 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2506.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.4 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1433 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 4256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládékrémhez

A bonbonokhoz (el is hagyható)

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a pâte sucrée tésztát: A lisztet munkafelületre (lehetőleg márványra) halmozzuk, és nyomunk a közepébe egy mélyedést. Beletesszük a vajat, porcukrot és sót, majd az ujjainkkal összekeverjük.
  2. Fokozatosan a halom közepébe keverjük a lisztet is, amíg a tészta morzsalékos lesz. Ismét mélyedést nyomunk a közepébe, és beleütjük a tojást. Jól átgyúrjuk és cipót formálunk.
  3. Folpackba csomagoljuk és felhasználás előtt 1-2 órán át pihentetjük a hűtőben.
  4. A pihentetett tésztát kicsomagoljuk és lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
  5. Kibélelünk vele egy 2,5 cm mély piteformát (vagy kapcsos tortaformát - én tortaformával készítettem). Hűtőben pihentetjük 20 percig.
  6. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tészta alját villával megszúrkáljuk és 20 perc alatt vakra sütjük. (vagyis: a tésztát sütőpapírral beborítjuk és sütőbabot öntünk bele, ami lenyomja a tésztát, és megakadályozza, hogy sütés közben a tészta felhólyagosodjon.)
  7. A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük és eltávolítjuk a formából a sütőbabot, majd a tésztát további 5 percre a sütőbe visszatesszük.
  8. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
  9. A gyümölcsöt egyenletesen eloszlatjuk a tészta alján (én fagyasztott gyümölcsöt használtam, hagytam jól lecsöpögni, nehogy átáztassa a tésztát és félretettem kb 2 evőkanálnyit a bonbonokhoz).
  10. Elkészítjük a csokoládékrémet (ganache-t): A csokoládékrémhez közepes lángon felforraljuk a tejszínt egy vastag aljú lábasban.
  11. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a csokoládét, mézet és végül a vajat.
  12. A csokoládékrémet a gyümölcsre öntjük (kb 2 evőkanálnyit félretettem a bonbonokhoz), így megtöltjük a formát, majdhűtőbe tesszük (legalább 2 órára, vagy egy éjszakára).
  13. Elkészítjük a bonbonokat: (el is hagyható). Előkészítjük a polikarbonát formát (a bonbon elkészíthető szilikonos formában is). Egy ecset segítségével kikenjük ehető csillámporral a formát (ez is elhagyható).
  14. A csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. A formába öntjük, légbuborékokat kiütögetjük, majd fejjel-lefelé fordítva egy sütőpapírra kifolyatjuk a felesleges csokoládét (amint megdermed ez a csokoládé újrahasznosítható).
  15. A formát a csokoládéhüvely dermedéséig hűtőbe tesszük (kb. 30 perc).
  16. A gyümölcsöt kis lángon pár percig forraljuk, majd kihűtjük, és a csokoládéhüvelyek aljába teszünk fél teáskanálnyit. A tetejére csokoládékrémet kanalazunk, helyet hagyva a bonbonok lezárásához.
  17. Újratemperált csokoládéval lezárjuk a bonbonokat.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7288
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 11.

Ajánló

Csokoládé kedvelőknek, születésnapra. A bonbon elkészítéséről képes beszámoló a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam egy Tésztavarázs c. könyvet, ahol málnával és bonbonok nélkül készült a torta. Nagyon könnyű elkészíteni és még finom is.

Hozzávalók

A tésztához

A csokoládékrémhez

A bonbonokhoz (el is hagyható)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...