Erdeigyümölcsös csokoládétorta bonbonnal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Emőke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
16g finomliszt57 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13 kcal
A csokoládékrémhez
-
31g habtejszín91 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
3g méz10 kcal
-
6g vaj45 kcal
A bonbonokhoz (el is hagyható)
-
19g étcsokoládé102 kcal
Összesen
533
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g erdei gyümölcs mix103 kcal
A csokoládékrémhez
-
250g habtejszín730 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
25g méz76 kcal
-
50g vaj359 kcal
A bonbonokhoz (el is hagyható)
-
150g étcsokoládé819 kcal
Összesen
4256
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
20.7g erdei gyümölcs mix9 kcal
A csokoládékrémhez
-
20.7g habtejszín61 kcal
-
16.6g étcsokoládé91 kcal
-
2.1g méz6 kcal
-
4.1g vaj30 kcal
A bonbonokhoz (el is hagyható)
-
12.4g étcsokoládé68 kcal
Összesen
355
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
533
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 273.7 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 701 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2506.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 440 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 564 mg
-
Foszfor 1129 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.4 g
-
Cukor 246 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 234.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1466 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 1433 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 399 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 374 micro
Összesen
4256
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
355
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
125 g finomliszt
-
50 g vaj
-
1 csipet só
-
250 g erdei gyümölcs mix
A csokoládékrémhez
-
250 ml habtejszín
-
1 ek méz
A bonbonokhoz (el is hagyható)
-
15 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a pâte sucrée tésztát: A lisztet munkafelületre (lehetőleg márványra) halmozzuk, és nyomunk a közepébe egy mélyedést. Beletesszük a vajat, porcukrot és sót, majd az ujjainkkal összekeverjük.
- Fokozatosan a halom közepébe keverjük a lisztet is, amíg a tészta morzsalékos lesz. Ismét mélyedést nyomunk a közepébe, és beleütjük a tojást. Jól átgyúrjuk és cipót formálunk.
- Folpackba csomagoljuk és felhasználás előtt 1-2 órán át pihentetjük a hűtőben.
- A pihentetett tésztát kicsomagoljuk és lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
- Kibélelünk vele egy 2,5 cm mély piteformát (vagy kapcsos tortaformát - én tortaformával készítettem). Hűtőben pihentetjük 20 percig.
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tészta alját villával megszúrkáljuk és 20 perc alatt vakra sütjük. (vagyis: a tésztát sütőpapírral beborítjuk és sütőbabot öntünk bele, ami lenyomja a tésztát, és megakadályozza, hogy sütés közben a tészta felhólyagosodjon.)
- A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük és eltávolítjuk a formából a sütőbabot, majd a tésztát további 5 percre a sütőbe visszatesszük.
- Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
- A gyümölcsöt egyenletesen eloszlatjuk a tészta alján (én fagyasztott gyümölcsöt használtam, hagytam jól lecsöpögni, nehogy átáztassa a tésztát és félretettem kb 2 evőkanálnyit a bonbonokhoz).
- Elkészítjük a csokoládékrémet (ganache-t): A csokoládékrémhez közepes lángon felforraljuk a tejszínt egy vastag aljú lábasban.
- Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a csokoládét, mézet és végül a vajat.
- A csokoládékrémet a gyümölcsre öntjük (kb 2 evőkanálnyit félretettem a bonbonokhoz), így megtöltjük a formát, majdhűtőbe tesszük (legalább 2 órára, vagy egy éjszakára).
- Elkészítjük a bonbonokat: (el is hagyható). Előkészítjük a polikarbonát formát (a bonbon elkészíthető szilikonos formában is). Egy ecset segítségével kikenjük ehető csillámporral a formát (ez is elhagyható).
- A csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. A formába öntjük, légbuborékokat kiütögetjük, majd fejjel-lefelé fordítva egy sütőpapírra kifolyatjuk a felesleges csokoládét (amint megdermed ez a csokoládé újrahasznosítható).
- A formát a csokoládéhüvely dermedéséig hűtőbe tesszük (kb. 30 perc).
- A gyümölcsöt kis lángon pár percig forraljuk, majd kihűtjük, és a csokoládéhüvelyek aljába teszünk fél teáskanálnyit. A tetejére csokoládékrémet kanalazunk, helyet hagyva a bonbonok lezárásához.
- Újratemperált csokoládéval lezárjuk a bonbonokat.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7288
- Feltöltés dátuma: 2012. március 11.
Ajánló
Csokoládé kedvelőknek, születésnapra. A bonbon elkészítéséről képes beszámoló a blogomon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Emőke
47 recept
Kaptam egy Tésztavarázs c. könyvet, ahol málnával és bonbonok nélkül készült a torta. Nagyon könnyű elkészíteni és még finom is.