r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcsös csiga blundel tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Erdeigyümölcsös csiga blundel tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3612.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    2121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.3 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 4243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztből elveszünk 10 dkg-ot, és gépben összegyúrjuk a vajjal. Nem kell nagyon keverni, csak amíg homogén lesz. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük a keveréket.
  2. A maradék lisztből az instant élesztővel, tojássárgájával, sóval, cukorral és a langyos tejjel tésztát gyúrunk, míg szép sima, ruganyos, a tál falától elváló lesz, majd letakarva 40 percet pihentetjük.
  3. A pihentetett, megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk. Négy égtáj irányába négy "fület" húzunk ki belőle. A tészta közepére helyezzük a vajas kockát, és mind a négy fület ráhajtjuk, majd nyújtófával óvatosan minden irányba egyenletesen nyújtjuk téglalap alakra, míg 1 cm vékony lesz. Utána képzeletbeli harmadánál egyszer jobbról, majd balról behajtjuk a tésztát. Fordítunk rajta 90 fokot, és úgy is kinyújtjuk téglalap alakúra. Ekkor képzeletbeli négy részre osztva mindkét oldalról behajtjuk a tésztát a közepéig, majd a két lapot egymásra hajtjuk. Fóliával letakarva 20 percre hűtőbe rakjuk pihenni.
  4. 20 perc eltelte után újra kinyújtjuk a tésztát, és az első hajtáshoz hasonlóan jobbról, balról hajtogatunk, majd megint 20 perc pihentetés következik.
  5. A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, elterítjük rajta a cukorral, fahéjjal megszórt erdei gyümölcsöket, és a tésztát feltekerjük. 2,5-3 cm-es szeletekre vágjuk, s a vágott lapjával lefele sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól távol, mert nőni fognak. 25-30 percet pihentetjük, míg a sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen.
  6. 200 fokon, hőlégkeverésen 20 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat.

Töltelék

  1. Az erdei gyümölcsöket megszórjuk cukorral és fahéjjal. Ha mélyhűtöttet használunk, rászitálhatunk egy kanál lisztet, hogy felszívja a levét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 949
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdeigyümölcsös csiga blundel tésztából
Évi néni 1830 recept

Nagyon szeretem a vajas tésztákat. Szerintem bármi, ami vajjal készül, az csak jó lehet. Készítettem már házilag is leveles tésztát, így természetesen ezt is ki akartam próbálni. Nem bonyolult, csak kissé időigényes, de megéri a várakozást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...