Erdeigyümölcsös csiga blundel tésztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
42g finomliszt152 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
21g tej12 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
2 kcal
Töltelék
-
14 kcal
-
12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
354
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g tej140 kcal
-
25g gyümölcscukor92 kcal
-
5g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
23 kcal
Töltelék
-
400g erdei gyümölcs mix164 kcal
-
40g gyümölcscukor147 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
4243
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
33.4g finomliszt122 kcal
-
16.7g vaj120 kcal
-
16.7g tej9 kcal
-
1.7g gyümölcscukor6 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
Töltelék
-
26.7g erdei gyümölcs mix11 kcal
-
2.7g gyümölcscukor10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
284
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
354
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.3 g
Zsír
-
Összesen 218.5 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3612.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 723 mg
-
Nátrium 2121 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 488.3 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 110.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1786 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 1752 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 413 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 309 micro
Összesen
4243
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg vaj
-
2.5 dl tej
-
2.5 dkg gyümölcscukor
-
5 g só
-
1 db tojássárgája
-
7 g instant élesztő
Töltelék
-
40 dkg erdei gyümölcs mix
-
4 dkg gyümölcscukor
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
Tészta
- A lisztből elveszünk 10 dkg-ot, és gépben összegyúrjuk a vajjal. Nem kell nagyon keverni, csak amíg homogén lesz. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük a keveréket.
- A maradék lisztből az instant élesztővel, tojássárgájával, sóval, cukorral és a langyos tejjel tésztát gyúrunk, míg szép sima, ruganyos, a tál falától elváló lesz, majd letakarva 40 percet pihentetjük.
- A pihentetett, megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk. Négy égtáj irányába négy "fület" húzunk ki belőle. A tészta közepére helyezzük a vajas kockát, és mind a négy fület ráhajtjuk, majd nyújtófával óvatosan minden irányba egyenletesen nyújtjuk téglalap alakra, míg 1 cm vékony lesz. Utána képzeletbeli harmadánál egyszer jobbról, majd balról behajtjuk a tésztát. Fordítunk rajta 90 fokot, és úgy is kinyújtjuk téglalap alakúra. Ekkor képzeletbeli négy részre osztva mindkét oldalról behajtjuk a tésztát a közepéig, majd a két lapot egymásra hajtjuk. Fóliával letakarva 20 percre hűtőbe rakjuk pihenni.
- 20 perc eltelte után újra kinyújtjuk a tésztát, és az első hajtáshoz hasonlóan jobbról, balról hajtogatunk, majd megint 20 perc pihentetés következik.
- A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, elterítjük rajta a cukorral, fahéjjal megszórt erdei gyümölcsöket, és a tésztát feltekerjük. 2,5-3 cm-es szeletekre vágjuk, s a vágott lapjával lefele sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól távol, mert nőni fognak. 25-30 percet pihentetjük, míg a sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen.
- 200 fokon, hőlégkeverésen 20 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat.
Töltelék
- Az erdei gyümölcsöket megszórjuk cukorral és fahéjjal. Ha mélyhűtöttet használunk, rászitálhatunk egy kanál lisztet, hogy felszívja a levét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 951
- Feltöltés dátuma: 2016. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Évi néni
1830 recept
Nagyon szeretem a vajas tésztákat. Szerintem bármi, ami vajjal készül, az csak jó lehet. Készítettem már házilag is leveles tésztát, így természetesen ezt is ki akartam próbálni. Nem bonyolult, csak kissé időigényes, de megéri a várakozást.