r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcsös bonbon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Erdeigyümölcsös bonbon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1035 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 149 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1035 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott gyümölcsöket hagyjuk felolvadni, majd botmixerrel pürésítjük az egészet, és egy szűrőn kanállal átnyomkodjuk, hogy ne maradjanak magok a mixben. Nem lesz túl sok ez a mennyiség, de pont elég lesz.
  2. Ezután ezt a gyümölcsös mixet a mézzel átforrósítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, hogy az is átmelegedjen, és levesszük a tűzről. Ekkor adjuk hozzá az 50 g fehér csokit, és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvadnak benne a csokidarabok. Hagyjuk hűlni.
  3. A maradék csokit elosztjuk 2/3 és 1/3 arányban. Először is a csoki 2/3-ából elveszünk 2-3 kockát, amit félreteszünk. A maradékot felolvasztjuk mikróban, amíg sima nem lesz, majd hozzáadjuk a félretett kockákat (legegyszerűbben így lehet temperálni a csokit). Kikenjük a formákat (lehet ezt ecsettel, én egy kanál hátulját használtam), és egy kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy a csoki kitöltsön minden részt, és a levegőbuborékok kiszabaduljanak, hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
  4. A kis formákat megtöltjük az elkészült töltelékkel, de ne teljesen a tetejéig, mert akkor nem fogjuk tudni bezárni a bonbonokat, vissza a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon a töltelék.
  5. Hűtőből kivéve a maradék 1/3 csokit ugyanúgy olvasztjuk fel, mint az előző adagot, majd a bonbonok tetejére húzzuk, ezzel adjuk meg az alját a bonbonoknak, úgyhogy nem kell, hogy tökéletesre sikerüljenek. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megszilárduljon.
  6. A formákból kinyomkodva kis bonbonos papírokba tesszük őket és a tetejét, úgy díszítjük, ahogy jólesik. (Nekem van itthon ehető ételcsillám, én kis ecsettel azt tettem a tetejükre, hogy szépen csillogjanak, bár nem igazán látszik sajnos.)
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 3183
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 18.

Ajánló

Macerásnak hangozhat az egész (mert az is), de ha egyszer az ember rákapott a munkamenetre, és tudja, mit hogyan kell, akkor utána úgy megy, mit a karikacsapás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonykor felesleges ajándékok helyett én úgy döntöttem, hogy inkább egy doboz bonbont, adok mindenkinek, úgyis mindenki az ételnek örül legjobban a mi családunkban. Csináltam vagy 6 különböző féle bonbont (4 napig dolgoztam rajtuk, és még mindig folyamatban van egy), de minden percét élveztem. Viszont még a plafonról is a csokit vakartam a végére, valahogy nem tudok csokival szépen dolgozni.  Na, szóval ez az egyik recept, amit használtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...