r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös sajtkrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Erdei gyümölcsös sajtkrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Erdei gyümölcsös mártás

Torta tészta

Sajtkrém

Díszítés

Összesen 382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Erdei gyümölcsös mártás

Torta tészta

Sajtkrém

Díszítés

Összesen 3046 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Erdei gyümölcsös mártás

Torta tészta

Sajtkrém

Díszítés

Összesen 189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    1809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.6 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 3046 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Erdei gyümölcsös mártás

Torta tészta

Sajtkrém

Díszítés

  • 1 dkg mandula (a torta tetejét megszórhatjuk mandulával, darált dióval, ami éppen akad otthon)

Elkészítés

Erdei gyümölcsös mártás

  1. A gyümölcsöket, legyenek azok frissek vagy fagyasztottak, egy lábosban, közepes lángon forraljuk össze 5 dl vízzel és a citromlével.
  2. Két evőkanál kukoricakeményítőt keverjünk el két evőkanál vízzel, majd adjuk a gyümölcsökhöz. Ha besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és hagyjuk lehűlni.

Torta tészta

  1. A kimért lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót keverjük össze, majd szitáljuk át egy keverőtálba.
  2. Adjuk hozzá a lisztes keverékhez a szoba-hőmérsékletű vajat és a cukrot, morzsoljuk össze őket, amennyire csak tudjuk. Vegyünk ki egy maroknyit a keverékből, és tegyük félre, hogy később a torta a tetejére szórjuk, díszítésképp (kissé morzsás az állaga, de így jó).
  3. Ezután mehet a tésztába a reszelt citromhéj, vanília aroma, joghurt és a tojás. Dolgozzuk jól össze a hozzávalókat, akár kézzel, akár géppel.
  4. Kivajazott tortaformába (az enyém 24 cm átmérőjű) öntjük a keveréket, és minél egyenletesebben eloszlatjuk, de nem kell tökéletesnek lennie.
  5. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Sajtkrém

  1. Egy tálban keverjük össze a sajtkrémet, cukrot, tojást és a citromlevet, kanállal vagy habverővel, ha úgy könnyebb.
  2. A sajtkrémes keveréket a tésztára öntjük, erre öntjük rá a kihűlt erdei gyümölcsös mártást.

Díszítés

  1. A torta tetejét megszórjuk mandulával/dióval, és a korábban félretett morzsás tésztával, majd a sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1440
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami könnyed, kissé fanyar, nem túl édes tortát szerettünk volna készíteni. Erdei gyümölcsök, sajtkrém/túró, joghurt - e hozzávalók alapján keresgéltünk a receptek között, mikor rátaláltunk a bakeorbreak.com oldalon lévő receptre, ami a három hozzávaló tökéletes elegyét sűríti egyetlen szuper finom tortába.

Hozzávalók

Erdei gyümölcsös mártás

Torta tészta

Sajtkrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...