r
Nosalty Logó

Erdei gombás rizotto 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Erdei gombás rizotto 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az alaprizottóhoz

A gombás verzióhoz

418
Kalória
11.7g
Fehérje
49.2g
Szénhidrátok
14.5g
Zsír
156.1g
Víz
26.3g
Koleszterin
3.8g
Rost
2.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaprizottóhoz

A gombás verzióhoz

Összesen 418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaprizottóhoz

A gombás verzióhoz

Összesen 1664 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaprizottóhoz

A gombás verzióhoz

Összesen 112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4744.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    2462 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    624.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 1664 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

Az alaprizottóhoz

  1. Alaprizotto készítése:
  2. Először is legyen meleg az alaplevünk, és ha tehetjük, a maradék leves szolgáljon erre a célra.
  3. Az olívaolajat felhevítjük, beletesszük a hagymát, fokhagymát, és a zellert. Kis lángon megpároljuk.
  4. A lángot erősebbre tesszük és hozzáadjuk a rizst. Addig kavargatjuk, míg üvegessé válik. Hozzáöntjük a bort és addig keverjük, míg az alkohol el nem párolog belőle.
  5. Kis lángra tesszük, és hozzáadunk egy kevés alaplevet. Ebben a fázisban adjuk hozzá az alaprizottóhoz azt, amivel ízesíteni szeretnénk. Folyamatosan keverés mellett adagoljuk hozzá az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk, ha még igényli a főztünk.
  6. Ha elérte a megfelelő puha állapotot, levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és a parmezánt. Fedő alatt hagyjuk egy pár percig pihenni.
  7. Gombás verzió:
  8. Egy forró serpenyőben olívaolajat felhevítve hozzáadjuk a tépkedett, darabolt gombákat.
  9. Megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy csipet sót is. A gomba ekkor szívja magába az ízeket. A szárított gomba levét és a sót is.
  10. Ha átsült kb. 5-6 perc alatt, hozzáadjuk a petrezselymet, a borsot és egy csavarintás citromlevet.
  11. Az alaprizottóhoz a 4. pontban adjuk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Maga az ekészítés egyszerű, de időigényes, viszont a végeredmény meghálálja. A recept Jamie Olivertől származik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!