r
Nosalty Logó

Erdei gombás rizotto 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Erdei gombás rizotto 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaprizottóhoz

A gombás verzióhoz

Összesen 418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaprizottóhoz

A gombás verzióhoz

Összesen 1664 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaprizottóhoz

A gombás verzióhoz

Összesen 112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4744.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    2462 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 1664 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Az alaprizottóhoz

A gombás verzióhoz

Elkészítés

Az alaprizottóhoz

  1. Alaprizotto készítése:
  2. Először is legyen meleg az alaplevünk, és ha tehetjük, a maradék leves szolgáljon erre a célra.
  3. Az olívaolajat felhevítjük, beletesszük a hagymát, fokhagymát, és a zellert. Kis lángon megpároljuk.
  4. A lángot erősebbre tesszük és hozzáadjuk a rizst. Addig kavargatjuk, míg üvegessé válik. Hozzáöntjük a bort és addig keverjük, míg az alkohol el nem párolog belőle.
  5. Kis lángra tesszük, és hozzáadunk egy kevés alaplevet. Ebben a fázisban adjuk hozzá az alaprizottóhoz azt, amivel ízesíteni szeretnénk. Folyamatosan keverés mellett adagoljuk hozzá az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk, ha még igényli a főztünk.
  6. Ha elérte a megfelelő puha állapotot, levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és a parmezánt. Fedő alatt hagyjuk egy pár percig pihenni.
  7. Gombás verzió:
  8. Egy forró serpenyőben olívaolajat felhevítve hozzáadjuk a tépkedett, darabolt gombákat.
  9. Megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy csipet sót is. A gomba ekkor szívja magába az ízeket. A szárított gomba levét és a sót is.
  10. Ha átsült kb. 5-6 perc alatt, hozzáadjuk a petrezselymet, a borsot és egy csavarintás citromlevet.
  11. Az alaprizottóhoz a 4. pontban adjuk hozzá.
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22782
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 17.

Ajánló

A vegyes gomba esetében lehet félig szárított gombát és félig csiperkét használni. Ebben az esetben a szárított gombákat először (vízbe) beáztatjuk és a leszűrt levét is hozzáadjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maga az ekészítés egyszerű, de időigényes, viszont a végeredmény meghálálja. A recept Jamie Olivertől származik.

Hozzávalók

Az alaprizottóhoz

A gombás verzióhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...