Erdei gombás rizotto 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
Az alaprizottóhoz
-
125g csirke alaplé9 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
50g rizottó rizs179 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
A gombás verzióhoz
Összesen
418
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
Az alaprizottóhoz
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
A gombás verzióhoz
Összesen
1664
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
Az alaprizottóhoz
-
33.6g csirke alaplé2 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
8.7g zeller3 kcal
-
13.4g rizottó rizs48 kcal
-
13.4g fehérbor11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
16 kcal
A gombás verzióhoz
Összesen
112
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1186 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 615 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 156.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 484 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 314 micro
Összesen
418
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 58.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4744.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 946 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 1045 mg
-
Nátrium 2462 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 624.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 484 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 429 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 573 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1938 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1255 micro
Összesen
1664
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Az alaprizottóhoz
-
0.5 l csirke alaplé
-
1 ek olívaolaj
-
0.5 db zeller
-
200 g rizottó rizs
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
30 g vaj
-
60 g parmezán sajt
A gombás verzióhoz
-
1 ek olívaolaj
-
2 g fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 csipet cayenne paprika
-
4 csepp citromlé
Elkészítés
Az alaprizottóhoz
- Alaprizotto készítése:
- Először is legyen meleg az alaplevünk, és ha tehetjük, a maradék leves szolgáljon erre a célra.
- Az olívaolajat felhevítjük, beletesszük a hagymát, fokhagymát, és a zellert. Kis lángon megpároljuk.
- A lángot erősebbre tesszük és hozzáadjuk a rizst. Addig kavargatjuk, míg üvegessé válik. Hozzáöntjük a bort és addig keverjük, míg az alkohol el nem párolog belőle.
- Kis lángra tesszük, és hozzáadunk egy kevés alaplevet. Ebben a fázisban adjuk hozzá az alaprizottóhoz azt, amivel ízesíteni szeretnénk. Folyamatosan keverés mellett adagoljuk hozzá az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk, ha még igényli a főztünk.
- Ha elérte a megfelelő puha állapotot, levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és a parmezánt. Fedő alatt hagyjuk egy pár percig pihenni.
- Gombás verzió:
- Egy forró serpenyőben olívaolajat felhevítve hozzáadjuk a tépkedett, darabolt gombákat.
- Megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy csipet sót is. A gomba ekkor szívja magába az ízeket. A szárított gomba levét és a sót is.
- Ha átsült kb. 5-6 perc alatt, hozzáadjuk a petrezselymet, a borsot és egy csavarintás citromlevet.
- Az alaprizottóhoz a 4. pontban adjuk hozzá.
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 22782
- Feltöltés dátuma: 2009. május 17.
Ajánló
A vegyes gomba esetében lehet félig szárított gombát és félig csiperkét használni. Ebben az esetben a szárított gombákat először (vízbe) beáztatjuk és a leszűrt levét is hozzáadjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Maga az ekészítés egyszerű, de időigényes, viszont a végeredmény meghálálja. A recept Jamie Olivertől származik.