r
Nosalty Logó

Epres túrótorta 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres túrótorta 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3840 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.6 g

Zsír

  • Összesen
    204.2 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5526 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.6 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1627 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 3840 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá felverjük.
  2. A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig krémszerűre keverjük.
  3. A sütőporral elkeverjük a lisztet.
  4. A tojássárgájás krém tetejére tojáshabot teszünk, arra szórunk egy kevés lisztet, majd fakanállal, kézzel óvatosan belekeverjük. Ezt ismételjük, amíg a liszt és a tojáshab el nem fogy.
  5. Alul sütőpapírral kibélelt tortaformába terítjük – nagyobb papírt vágunk, mint a forma, az aljára terítjük, és a karimával szorítjuk a helyére. Körben 1-2 cm-t hagyva, a felesleget levágjuk -, és tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
  6. A tejszín felverjük habnak.
  7. A túrót a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  8. A zselatint a citromlével összekeverjük, és felfőzzük.
  9. Beleteszünk egy kanál túrókrémet, összekeverjük, majd még egy kanállal, és beleöntjük a túrókrémbe, majd nagyon gyorsan robotgéppel összekeverjük, mert csomós marad a zselatin.
  10. Ezután a tejszínhabot is kézzel könnyedén hozzákeverjük.
  11. A tortaformában lévő piskótára rákenjük a túrókrémet, a szélén gondosan elsimítjuk, hogy mindenütt a tortaforma oldalát érje, mert a tortazselé becsorog a réseken.
  12. A tetejét gyümölccsel kirakjuk, és tortazselével beöntjük.Hűtőben 3-6 órán át hűtjük.
  13. A forma oldalát kihűlés után vesszük le.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15211
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Más gyümölccsel is kirakhatjuk a tetejét, és apróra vágott gyümölcsöt a krémbe, vagy két krém réteg közé is tehetünk. A tejszínt előtte mindig jól le kell hűteni. Én "Hulala" növényi alapú tejszínt használok.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...