r
Nosalty Logó

Epres-túróhabos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Epres-túróhabos piskóta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3354 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.4 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4640.3 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    1002 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 3354 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.7 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. A túrót összetörjük, az eper 2/3-t pépesítjük, 1/3-t nagyobb darabokra vágjuk. Összekeverjük, és hozzáadjuk ízlés szerint az édesítőszert/porcukrot.
  2. A hulala felét felverjük, mikor már kemény, hozzáadjuk a két zselatinfixet, egy habfixálót, és teljesen keményre verjük. 3-4 adagban belekeverjük a túróba.
  3. A babapiskóta felét egy tepsibe rendezzük. Rákenjük a túrós krémet, majd rárendezzük a piskóták másik felét. Hűtőbe tesszük, legalább 1 napig pihentetjük.
  4. Tálaláskor a maradék hulalát felverjük, habfixálóval dúsítjuk, és a tejszínhabbal díszítjük a süteményt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2225
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pofonegyszerű sütés nélküli csoda, egy veresegyházi étteremben láttam hasonlót. Valahol a charlotte-torta és az epermisu között helyezkedik el. Diétásnak nem mondanám, de plusz cukrot már nem tettem bele, csak édesítőszert (aminek így egyáltalán nincs mellékíze...) , hiszen a Hulalában amúgy is van cukor.  Bármilyen nehéz is megállni, egy napot muszáj hagyni a hűtőben, ennyi kell a babapiskótának, hogy megpuhuljon és szépen vágható legyen. (És a képen pont olyasmit látunk, amikor nem bírtam kivárni...)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...