Epres túrógombóc Victoriától
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
622
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2485
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1388 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 230.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
622
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.3 g
Zsír
-
Összesen 138.5 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 599 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5552.1 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 707 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1578 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 921.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 874 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 201 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 611 micro
Összesen
2485
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.3 g
-
Cink 91 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 70 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 42 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Gombóc
- A tojást kettéválasztjuk, és a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, félretesszük.
- A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a búzadarát és a tojássárgákat, összekeverjük őket. A felvert tojásfehérje 1/3-át alaposan belekeverjük a túrós masszába, nem baj, ha kimegy belőle a levegő, ez azt a célt szolgálja, hogy fellazítsa a masszát. Ezt követően hozzáadjuk a maradék felvert tojásfehérjét, ezt már óvatosabb mozdulatokkal dolgozzuk a masszába. Az egészet 20 perce betesszük a hűtőbe.
- Amíg a massza pihen a hűtőben, elkészítjük a pirított zsemlemorzsát. Ehhez a vajat felolvasztjuk egy edényben, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, folyamatos kevergetés mellett szép aranybarnára pirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen. Akár szeletelt mandulát is hozzátehetünk, miközben pirítjuk a morzsát.
- Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, és 1-1 eperszemet helyezünk a közepébe. Lobogó vízben kifőzzük a gombócokat, majd belehempergetjük a pirított morzsába. Megszórjuk porcukorral, és tejföllel tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2702
- Feltöltés dátuma: 2013. november 21.
Ajánló
Tehetünk mellé eperlekvárt vagy eperöntetet is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem a túrógombócot, és nyáron sok eprem volt otthon, ezért gondoltam kipróbálom, hogy milyen lehet az epres túrógombóc.... egy kis eperöntettel :)