r
Nosalty Logó

Epres túró rudi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Epres túró rudi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2648 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.3 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    153.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5301.2 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    326 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 2648 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.3 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a tölteléket készítjük el: az epret megmossuk, szárát kiszedjük, és pár szebb darabot félreteszünk díszíteni, a többit apró darabokra vágjuk, vagy villával összetörjük.
  2. A 3 evőkanál kristálycukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és az epret egy főzőedénybe tesszük, felmelegítjük, majd hozzáadjuk a dzsemfixet.
  3. Nagy lángon, álllandó keverés mellett felforraljuk, és 3 percig forrni hagyjuk. Hűtjük, közben többször átkeverjük.
  4. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt a cukorral, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal, és pár csepp citromlével ízesítjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a fél csomag zselatinfixet, (vagy 2 evőkanál zselatint, 2 dl vízzel felforralunk, hűlni hagyjuk, és utána keverjük a túróhoz), és óvatosan összekeverjük a túróval.
  6. A massza felét hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük, rá az epres töltelék, és befedjük a maradék túrókrémmel.
  7. Pár órát hűtőszekrényben dermesztjük.
  8. A formát forró vízbe mártjuk, és egy tálcára borítjuk,. Míg elkészítjük a csokimázat, visszatesszük a hűtőbe.
  9. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és 2 evőkanál olajat hozzákeverünk, majd bevonjuk vele a túró rudit!
  10. Szilárdulás után forró vízbe mártott, vékony pengéjű késsel szeleteljük.
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 32226
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Ajánló

A mélyhűtőbe is betettem fél órára, hogy biztosan megszilárduljon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a túró rudit minden ízben és formában is,régi vágyam volt házit csinálni,azonban csak most került rá sor!azt gondoltam, mivel jelenleg eperszezon van, csinálok epres túró rudit, és nem bántam meg, sőt... Egyszerűen fogalmazva: ISTENI FINOM LETT!!:) Legközelebb sárgabarackos töltelékkel fogom kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...