r
Nosalty Logó

Epres spiráltorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Epres spiráltorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Töltelék

Díszítés

Összesen 1038 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Töltelék

Díszítés

Összesen 4144 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Töltelék

Díszítés

Összesen 235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1038 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    209.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1764.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.5 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    785.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 4144 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra, egy gáztepsi (30 X 40 cm) aljára borítsunk sütőpapírt.
  2. A tojást keverjük fehéredésig a cukorral, öntsük hozzá a vizet, ill. az olajat, majd forgassuk hozzá a sütőporos lisztet, és simítsuk egyenletesen a tepsibe. Süssük kb. 12 percig.
  3. A megsült piskótáról húzzuk le a sütőpapírt, hagyjuk kihűlni, majd kenjük be az egész lapot a lekvárral. Hagyjuk kb. 15 percig így, majd a hosszabbik oldalát vágjuk 5 egyforma csíkra.
  4. Egy piskótacsíkot tekerjünk fel szorosan, és helyezzük állítva egy tortatál vagy tányér közepére. A többi csíkot pedig a tekerjük egyesével a középen levő rolád köré úgy, hogy a végek illeszkedjenek egymással.
  5. Vonjuk be a torta tetejét és az oldalát a krémmel, és díszítsük eperszemekkel.

Töltelék

  1. Az epret mossuk meg, kockázzuk fel, szórjuk hozzá a cukrot, facsarjuk rá a citrom levét, és főzzük sűrűre, ha szükséges, botmixerrel még pürésíthetjük.

Díszítés

  1. A tejszínt verjük habbá a cukorral, ízesítsük, és keverjük hozzá a krémsajtot.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12794
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres spiráltorta
Judit69 194 recept

Könnyed és mutatós torta. 

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...