r
Nosalty Logó

Epres sajttorta-lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Epres sajttorta-lasagne
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém

Összeállítás

Összesen 904 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém

Összeállítás

Összesen 5425 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém

Összeállítás

Összesen 235 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 904 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    310.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    479 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 5425 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Krém

  1. A krémhez a mascarponét a cukorral és mandulaaromával/likőrrel kikeverjük, majd a felvert tejszínnel lazítjuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Összeállítás

  1. Az eperlekvárt egy kis fazékba öntjük, picit felmelegítjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt epret. (Néhány szép szemet, hagyunk meg a tálaláshoz.) Nem kell főzni, csak átkeverni és hagyni tejesen hűlni.
  2. A desszert szépen mutat egy átlátszó, lapos jénai tálban. Ebben kezdjük a rétegezést. A tál alján először szépen, egyenletesen elhelyezzük a kekszek 1/3át. Erre jön egy adag krém, amit szintén elegyengetünk. Végül a kihűlt szószos eperből is kanalazunk mindenhova. Aztán újabb keksz és krém réteg következik, majd eperrel. Végül az utolsó réteg keksz, krém és eperszósz, ezzel zárjuk le a tetejét. Ha jól dolgoztunk, akkor a végén nem lesz maradék semmiből! :)
  3. Pár órára hűtőbe tesszük, (akár egy fél napra) hogy összeérjenek az ízek és a keksz megpuhuljon. Tálaláskor díszítjük friss eperszeletekkel és mentalevéllel, akár porcukorral is meghinthetjük.
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 645
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 48638
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 13.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek

Receptjellemzők

Epres sajttorta-lasagne
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A sajttorta a világ egyik legjobb sütije. Elronthatatlan és nagyon sokféleképpen variálható. Mutatunk egy epres verziót, melynek a sajttorta-lasagne nevet adtuk. Méghozzá azért mert egy nagy üvegtálba rétegezzük a finomságokat. Gyorsan összedobható, és nagyon, de nagyon finom!

Hozzávalók

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...