r
Nosalty Logó

Epres sajttorta-lasagne

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Epres sajttorta-lasagne
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Krém

Összeállítás

904
Kalória
10.6g
Fehérje
99.7g
Szénhidrátok
51.7g
Zsír
166.1g
Víz
55.5g
Koleszterin
4.1g
Rost
65.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém

Összeállítás

Összesen 904 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém

Összeállítás

Összesen 5425 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém

Összeállítás

Összesen 235 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 904 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    310.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    996.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    479 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 5425 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

Krém

  1. A krémhez a mascarponét a cukorral és mandulaaromával/likőrrel kikeverjük, majd a felvert tejszínnel lazítjuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Összeállítás

  1. Az eperlekvárt egy kis fazékba öntjük, picit felmelegítjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt epret. (Néhány szép szemet, hagyunk meg a tálaláshoz.) Nem kell főzni, csak átkeverni és hagyni tejesen hűlni.
  2. A desszert szépen mutat egy átlátszó, lapos jénai tálban. Ebben kezdjük a rétegezést. A tál alján először szépen, egyenletesen elhelyezzük a kekszek 1/3át. Erre jön egy adag krém, amit szintén elegyengetünk. Végül a kihűlt szószos eperből is kanalazunk mindenhova. Aztán újabb keksz és krém réteg következik, majd eperrel. Végül az utolsó réteg keksz, krém és eperszósz, ezzel zárjuk le a tetejét. Ha jól dolgoztunk, akkor a végén nem lesz maradék semmiből! :)
  3. Pár órára hűtőbe tesszük, (akár egy fél napra) hogy összeérjenek az ízek és a keksz megpuhuljon. Tálaláskor díszítjük friss eperszeletekkel és mentalevéllel, akár porcukorral is meghinthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Tepsi mérete: 35x25

A sajttorta a világ egyik legjobb sütije. Elronthatatlan és nagyon sokféleképpen variálható. Mutatunk egy epres verziót, melynek a sajttorta-lasagne nevet adtuk. Méghozzá azért mert egy nagy üvegtálba rétegezzük a finomságokat. Gyorsan összedobható, és nagyon, de nagyon finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!