Epres-rebarbarás rétes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
212
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
845
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
212
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 293.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
845
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 63.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rebarbarát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd kettévágjuk, és a kicsumázott eprekkel megmossuk. Az epreket méretüktől függően kettévágjuk vagy negyedeljük. Félretesszük, és előmelegítjük a sütőt.
- Egy konyharuhát benedvesítünk, kicsavarjuk, majd ráhelyezzük az első réteslapot, alaposan átkenjük vajjal, a másodikkal és a harmadikkal is ugyanígy járunk el.
- A negyedik réteslapot is egy kicsit átkenjük, és megszórjuk egy kis maréknyi búzadarával. A gyümölcsökhöz hozzákeverjük a nádcukrot, 2 evőkanál búzadarát, a sót és a fahéjat, majd a negyedik réteslap közepén, négyzetalakban eloszlatjuk.
- A rétes széleit behajtjuk, majd óvatosan, a konyharuha segítségével feltekerjük. A végeit behajtjuk. A tetejét átkenjük vajjal, illetve ha maradt a gyümölcsök edényében cukros cucc, azzal is átkenhetjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a rétest, addig sütjük, míg színt nem kap. (Nekem 15-20 perc volt.) Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2557
- Feltöltés dátuma: 2015. június 17.
Ajánló
Frissen szép, ropogós volt a rétes, másnapra, amikor a fotó is készült, puhult a tészta, ahogy magába szívta a nedvességet, de összességében finom lett a végeredmény.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az első édes rétesem, a következőt megpróbálom házi rétestésztával készíteni.:)