r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Epres-rebarbarás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 845 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 845 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rebarbarát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd kettévágjuk, és a kicsumázott eprekkel megmossuk. Az epreket méretüktől függően kettévágjuk vagy negyedeljük. Félretesszük, és előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy konyharuhát benedvesítünk, kicsavarjuk, majd ráhelyezzük az első réteslapot, alaposan átkenjük vajjal, a másodikkal és a harmadikkal is ugyanígy járunk el.
  3. A negyedik réteslapot is egy kicsit átkenjük, és megszórjuk egy kis maréknyi búzadarával. A gyümölcsökhöz hozzákeverjük a nádcukrot, 2 evőkanál búzadarát, a sót és a fahéjat, majd a negyedik réteslap közepén, négyzetalakban eloszlatjuk.
  4. A rétes széleit behajtjuk, majd óvatosan, a konyharuha segítségével feltekerjük. A végeit behajtjuk. A tetejét átkenjük vajjal, illetve ha maradt a gyümölcsök edényében cukros cucc, azzal is átkenhetjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a rétest, addig sütjük, míg színt nem kap. (Nekem 15-20 perc volt.) Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2557
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 17.

Ajánló

Frissen szép, ropogós volt a rétes, másnapra, amikor a fotó is készült, puhult a tészta, ahogy magába szívta a nedvességet, de összességében finom lett a végeredmény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első édes rétesem, a következőt megpróbálom házi rétestésztával készíteni.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...