Epres-rebarbarás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Emőke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
A töltelékhez
Összesen
680
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
A töltelékhez
Összesen
2713
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.1 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 122 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
680
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 105.1 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 605 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1390.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 379 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 565 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 408.3 g
-
Cukor 204 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 488 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 946 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 920 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 903 micro
Összesen
2713
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a tésztát. A lisztet a munkafelületre (lehetőleg márványra) halmozzuk, és nyomunk a közepébe egy mélyedést. Beletesszük a vajat, porcukrot, sót, a vaníliarúd kikapart magjait, majd az ujjainkkal összekeverjük. Fokozatosan a halom közepébe keverjük a lisztet is, amíg a tészta morzsalékos lesz. Ismét mélyedést nyomunk a közepébe, és beleütjük a tojásokat. Belekeverjük a lisztes keverékbe, amíg a tészta összeáll.
- Amikor a tészta hozzávalóit jól összedolgoztuk, néhányszor átgyúrjuk a tenyerünkkel, amíg sima lesz. A tésztát cipóvá formáljuk, becsomagoljuk folpack fóliába, és felhasználás előtt 1-2 órán át pihentetjük a hűtőben.
- Elkészítjük a tölteléket. Tegyük a megpucolt, felkockázott rebarbarát egy serpenyőbe, adjuk hozzá a barna cukrot és a citromlevet. Alacsony lángon forraljuk össze. Tegyük félre hűlni.
- Vegyük elő a tésztát. Osszuk el úgy, hogy 4 db kb. 8 dkg-s tésztagombócunk legyen, a maradékot pedig tegyük félre "rácsozáshoz". (Ha nincs mini piteformánk (4 db 12 cm-s forma), a tészta mennyisége egy kb. 26-28 cm-s piteformához elegendő.)
- Vegyük elő a mini piteformákat, és kenjük ki olvasztott vajjal.
- A tésztagombócokat enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, és helyezzük a formákba, majd az ujjunkkal igazítsuk el. Szurkáljuk meg villával.
- Töltsük meg a rebarbarás töltelékkel, szeleteljük rá a megmosott, kicsumázottfriss epret, majd a maradék tésztagömböt nyújtsuk ki, és rácsozzuk be a piték tetejét.
- Előmelegített sütőben süssük meg. Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 4x12
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 205
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13095
- Feltöltés dátuma: 2012. június 01.
Ajánló
Azoknak ajánlom, akik egy viszonylag gyorsan elkészíthető és finom pitére vágynak. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Emőke
47 recept
Eper-rebarbara nyerő páros. :) De bármilyen tetszőleges gyümölccsel elkészíthető.