r
Nosalty Logó

Epres Raffaello torta Dinkuci konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dinkuci
Epres Raffaello torta Dinkuci konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

464
Kalória
7.8g
Fehérje
44.8g
Szénhidrátok
28.3g
Zsír
39.8g
Víz
-
Koleszterin
1.4g
Rost
28.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5561 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    339.2 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5324.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1441 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1625 mg
  • Nátrium
    1936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.5 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    478 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2049 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 5561 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájára itt most nem lesz szükség. A fehérjét felverjük robotgéppel, még mielőtt teljesen kemény lenne, beletesszük a cukrot, és addig verjük, míg a cukor el nem olvad, és kemény habot nem kapunk.
  2. Beletesszük a lisztet, majd a sütőport. Fakanállal óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk az ételfestéket, majd ha már szép piros, akkor zsírpapírral kibélelt tortaformába tesszük.
  3. Hőlégkeverésen 170-180 fokon sütjük kb. 20-25 percig. (Tűpróba)
  4. A tejet feltesszük a gázra, hozzá adjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  5. Amint kihűlt a besamel, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot. Kihabosítjuk a vajjal, majd hozzáadjuk az összetört raffaellót, kókuszreszeléket.
  6. A lapot 3 fele vágjuk, majd betöltjük a tortát. A lapra kenjük a krémet, azt megszórjuk kockákra vágott eperrel. Majd ezt megismételjük a következő réteggel is. A tetejét és a külsejét is ezzel a krémmel vonjuk be.
  7. A tetejére zselatint készítünk, azt is megszínezzük ételfestékkel, majd megcsurgatjuk vele a tortát. Az epreket félbevágjuk, és a zselatinra tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Mivel a lányom cukrász, sok sütögetés van itthon. Szeretünk mindig valami újat kipróbálni/megkóstolni. Ezt a tortát mi találtuk ki, nem túl bonyolult, de az íze az isteni finom! A kókuszért ráadásul az egész család odavan..:))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!