r
Nosalty Logó

Epres pudingos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a séf macskája
Epres pudingos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kenéséhez

Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kenéséhez

Összesen 3033 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kenéséhez

Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3140.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.4 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    868 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 3033 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Mivel én fagyasztott epret használtam, a kiolvadt levét is hasznosítottam. A tésztába kb. 2 ek levet rakjunk, különben túl puha lesz tőle. De ebben az esetben liszttel és némi cukorral tudjuk kompenzálni. Figyeljünk arra, hogy a tésztába ne maradjanak rózsaszín foltok!
  2. A sütőformát kimargarinozzuk (vagy olajozzuk).
  3. A tésztát két folpack között nyújtjuk ki. (Ezt a technikát a nosalty-n találtam, és azóta rendszeresen használom!Nagyon praktikusnak tartom!:) )
  4. Miután kinyújtottuk kb. fél centiméter vastagságúra, lehúzzuk róla a fölső folpackot, az alsóval pedig óvatosan átfordítjuk a formába. Miután a másik folpack réteget is eltávolítottuk, beleegyengetjük, és leszedjük a kilógó részeket. (A fölös részeket is érdemes kisütni, főleg ha viszonylag sok maradt. Desszert előtti desszerként hasznosítható!)
  5. Ezután nekiállunk a tölteléknek: a pudingot többé kevésbé úgy készítjük el, ahogyan az a csomagolásán le van írva. A maradék eperlevet minimális tejjel összekeverjük, és ebbe jön bele a pudingpor, illetve a cukor. (Ki mennyire szeretné édesre a tortát, annyira édesítsük.) A többi tejet felmelegítjük, aztán elkeverjük benne a csomómentesen elkavart pudingport (vagyis az előző lötyit, amit összeállítottunk). Egy kicsit még főni hagyjuk, majd még forrón ráöntjük a tésztára, és elsimítgatjuk.
  6. Ezután a félbevágott epreket lepakoljuk a pudingba, és mehet be az előmelegített sütőbe. Kb. 40-50 percig sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25x3,5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21587
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a séf macskája 12 recept

Barátnőm egy nehéz vizsgája után átjött hozzám ebédelni, és gondoltam csinálok valami egyszerű édességet a főétel mellé. Mikor legutóbb elkészítettem, egy kisebb formát használtam, így viszonylag sok marafék tészta lett. De mivel nem szeretek pocsékolni, a maradék epreket félbe vagy háromba vágtam, és becsomagoltam a tésztadarabkákba. És betettem a pite alá sülni. Lekvárral fogyasztva ideális nasi.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...