r
Nosalty Logó

Epres pudingos pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
a séf macskája
Epres pudingos pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forma kenéséhez

606
Kalória
10.3g
Fehérje
81.3g
Szénhidrátok
26g
Zsír
58.6g
Víz
36.6g
Koleszterin
2.5g
Rost
25.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kenéséhez

Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kenéséhez

Összesen 3033 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forma kenéséhez

Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3140.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.4 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    293 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    868 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 3033 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Mivel én fagyasztott epret használtam, a kiolvadt levét is hasznosítottam. A tésztába kb. 2 ek levet rakjunk, különben túl puha lesz tőle. De ebben az esetben liszttel és némi cukorral tudjuk kompenzálni. Figyeljünk arra, hogy a tésztába ne maradjanak rózsaszín foltok!
  2. A sütőformát kimargarinozzuk (vagy olajozzuk).
  3. A tésztát két folpack között nyújtjuk ki. (Ezt a technikát a nosalty-n találtam, és azóta rendszeresen használom!Nagyon praktikusnak tartom!:) )
  4. Miután kinyújtottuk kb. fél centiméter vastagságúra, lehúzzuk róla a fölső folpackot, az alsóval pedig óvatosan átfordítjuk a formába. Miután a másik folpack réteget is eltávolítottuk, beleegyengetjük, és leszedjük a kilógó részeket. (A fölös részeket is érdemes kisütni, főleg ha viszonylag sok maradt. Desszert előtti desszerként hasznosítható!)
  5. Ezután nekiállunk a tölteléknek: a pudingot többé kevésbé úgy készítjük el, ahogyan az a csomagolásán le van írva. A maradék eperlevet minimális tejjel összekeverjük, és ebbe jön bele a pudingpor, illetve a cukor. (Ki mennyire szeretné édesre a tortát, annyira édesítsük.) A többi tejet felmelegítjük, aztán elkeverjük benne a csomómentesen elkavart pudingport (vagyis az előző lötyit, amit összeállítottunk). Egy kicsit még főni hagyjuk, majd még forrón ráöntjük a tésztára, és elsimítgatjuk.
  6. Ezután a félbevágott epreket lepakoljuk a pudingba, és mehet be az előmelegített sütőbe. Kb. 40-50 percig sül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25x3,5

Barátnőm egy nehéz vizsgája után átjött hozzám ebédelni, és gondoltam csinálok valami egyszerű édességet a főétel mellé. Mikor legutóbb elkészítettem, egy kisebb formát használtam, így viszonylag sok marafék tészta lett. De mivel nem szeretek pocsékolni, a maradék epreket félbe vagy háromba vágtam, és becsomagoltam a tésztadarabkákba. És betettem a pite alá sülni. Lekvárral fogyasztva ideális nasi.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!