Epres pudingos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a séf macskája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
26g margarin186 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4 kcal
-
5g joghurt3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g eperlé2 kcal
A töltelékhez
A forma kenéséhez
-
2g margarin14 kcal
Összesen
606
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
130g margarin932 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
19 kcal
-
23g joghurt14 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
16g eperlé8 kcal
A töltelékhez
A forma kenéséhez
-
10g margarin72 kcal
Összesen
3033
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
9.8g margarin70 kcal
-
22.7g finomliszt83 kcal
-
4.5g porcukor18 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
1.7g joghurt1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.2g eperlé1 kcal
A töltelékhez
-
3.4g vaníliás pudingpor13 kcal
-
30.2g tej17 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
15.1g eper5 kcal
-
3g eperlé1 kcal
A forma kenéséhez
-
0.8g margarin5 kcal
Összesen
229
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
606
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 129.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3140.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1037 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 1095 mg
-
Nátrium 769 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406.4 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 293 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 1159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 868 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 347 micro
Összesen
3033
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
13 dkg margarin
-
30 dkg finomliszt
-
6 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A töltelékhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
200 g eper
A forma kenéséhez
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Mivel én fagyasztott epret használtam, a kiolvadt levét is hasznosítottam. A tésztába kb. 2 ek levet rakjunk, különben túl puha lesz tőle. De ebben az esetben liszttel és némi cukorral tudjuk kompenzálni. Figyeljünk arra, hogy a tésztába ne maradjanak rózsaszín foltok!
- A sütőformát kimargarinozzuk (vagy olajozzuk).
- A tésztát két folpack között nyújtjuk ki. (Ezt a technikát a nosalty-n találtam, és azóta rendszeresen használom!Nagyon praktikusnak tartom!:) )
- Miután kinyújtottuk kb. fél centiméter vastagságúra, lehúzzuk róla a fölső folpackot, az alsóval pedig óvatosan átfordítjuk a formába. Miután a másik folpack réteget is eltávolítottuk, beleegyengetjük, és leszedjük a kilógó részeket. (A fölös részeket is érdemes kisütni, főleg ha viszonylag sok maradt. Desszert előtti desszerként hasznosítható!)
- Ezután nekiállunk a tölteléknek: a pudingot többé kevésbé úgy készítjük el, ahogyan az a csomagolásán le van írva. A maradék eperlevet minimális tejjel összekeverjük, és ebbe jön bele a pudingpor, illetve a cukor. (Ki mennyire szeretné édesre a tortát, annyira édesítsük.) A többi tejet felmelegítjük, aztán elkeverjük benne a csomómentesen elkavart pudingport (vagyis az előző lötyit, amit összeállítottunk). Egy kicsit még főni hagyjuk, majd még forrón ráöntjük a tésztára, és elsimítgatjuk.
- Ezután a félbevágott epreket lepakoljuk a pudingba, és mehet be az előmelegített sütőbe. Kb. 40-50 percig sül.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x25x3,5
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 21587
- Feltöltés dátuma: 2012. december 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
a séf macskája
12 recept
Barátnőm egy nehéz vizsgája után átjött hozzám ebédelni, és gondoltam csinálok valami egyszerű édességet a főétel mellé. Mikor legutóbb elkészítettem, egy kisebb formát használtam, így viszonylag sok marafék tészta lett. De mivel nem szeretek pocsékolni, a maradék epreket félbe vagy háromba vágtam, és becsomagoltam a tésztadarabkákba. És betettem a pite alá sülni. Lekvárral fogyasztva ideális nasi.:)