r
Nosalty Logó

Epres piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Juhász István
Epres piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2815 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1777.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.5 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    503 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1315 micro
Összesen 2815 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Átszitáljuk a lisztet, megmossuk, majd lereszeljük a citromhéját.
  2. Megmossuk a tojásokat, majd a fehérjét és sárgáját külön tálba engedjük le. A fehérjéből és a kristálycukor 2/3 részéből kemény habot verünk, majd hűtőbe tesszük.
  3. A sárgáját, a cukor 1/3 részével, a vanília magokkal és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Utána laza mozdulatokkal a tojásfehérjehabot beledolgozzuk a sárgájába, végül a szitált lisztet is.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, majd sütőpapírral bélelt nagyobb sütőlemezre terítjük a tésztát (kb. 1,5 cm vastagon), és körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük.
  5. Közben megmossuk az epret (néhány szemet díszítéshez elteszünk), kisebb kockákra vágjuk, és egy lábasba tesszük a lekvárral, az egészet sűrű kevergetés közben felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni (néhányszor átkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje).
  6. Ha megsült a piskóta, a felületét picit meglisztezzük, majd egy konyharuhát kiterítünk, és arra borítjuk a piskótát (alulra a lisztezett felület kerüljön).
  7. 1 percig pihentetjük a tésztát (addig átkeverjük a lekvárt, hogy kenhető állagú legyen), majd lehúzzuk a papírt róla, és egyenletesen rákenjük a lekvárt, és azonnal (még melegen) szorosan feltekerjük, majd a konyharuhába burkoljuk. Szeletelés előtt legalább fél órát pihentetjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1852
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 30.

Ajánló

Önállóan tízóraira, uzsonnára, vagy gazdag levesek után második fogásnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres piskótatekercs
Juhász István 36 recept

Egy tavaszi-kora nyári változata a piskótaroládnak, mely csak gyümölccsel és lekvárral készül, így könnyedebb, mint az epres-vajkrémmel készült változat. Nyáron gazdag levesek, gulyásleves vagy frankfurti leves, esetleg zöldbableves második fogása és desszertje 2:1-ben. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk