r
Nosalty Logó

Epres piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Juhász István
Epres piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2815 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1777.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.5 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    503 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1315 micro
Összesen 2815 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Átszitáljuk a lisztet, megmossuk, majd lereszeljük a citromhéját.
  2. Megmossuk a tojásokat, majd a fehérjét és sárgáját külön tálba engedjük le. A fehérjéből és a kristálycukor 2/3 részéből kemény habot verünk, majd hűtőbe tesszük.
  3. A sárgáját, a cukor 1/3 részével, a vanília magokkal és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Utána laza mozdulatokkal a tojásfehérjehabot beledolgozzuk a sárgájába, végül a szitált lisztet is.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, majd sütőpapírral bélelt nagyobb sütőlemezre terítjük a tésztát (kb. 1,5 cm vastagon), és körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük.
  5. Közben megmossuk az epret (néhány szemet díszítéshez elteszünk), kisebb kockákra vágjuk, és egy lábasba tesszük a lekvárral, az egészet sűrű kevergetés közben felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni (néhányszor átkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje).
  6. Ha megsült a piskóta, a felületét picit meglisztezzük, majd egy konyharuhát kiterítünk, és arra borítjuk a piskótát (alulra a lisztezett felület kerüljön).
  7. 1 percig pihentetjük a tésztát (addig átkeverjük a lekvárt, hogy kenhető állagú legyen), majd lehúzzuk a papírt róla, és egyenletesen rákenjük a lekvárt, és azonnal (még melegen) szorosan feltekerjük, majd a konyharuhába burkoljuk. Szeletelés előtt legalább fél órát pihentetjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1858
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 30.

Ajánló

Önállóan tízóraira, uzsonnára, vagy gazdag levesek után második fogásnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres piskótatekercs
Juhász István 36 recept

Egy tavaszi-kora nyári változata a piskótaroládnak, mely csak gyümölccsel és lekvárral készül, így könnyedebb, mint az epres-vajkrémmel készült változat. Nyáron gazdag levesek, gulyásleves vagy frankfurti leves, esetleg zöldbableves második fogása és desszertje 2:1-ben. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...